Partij van de Arbeid

Marcouch lijsttrekker in stadsdeel

Het bestuur van de afdeling Amsterdam Nieuw-West van de PvdA heeft op 10 november besloten het advies van de kandidaatstellingscommissie voor de voordracht van de kandidatenlijst voor de deelraadsverkiezingen van 3 maart 2010 over te nemen met slechts twee wijzigingen. De voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart Ahmed Marcouch is conform het advies de nummer 1 van de lijst.

Het bestuur heeft besloten op plaats twee Achmed Baâdoud (thans DB-lid Osdorp) voor te dragen aan de ledenvergadering van de PvdA Nieuw West.

De andere kandidaat Dagelijks Bestuursleden zullen met motivatie op de alfabetische lijst worden geplaatst. Door het voorstel van de kandidaatstellingscommissie zo te wijzigen, blijft het primaat van de besluitvorming zoals het hoort bij de leden van de PvdA Amsterdam Nieuw-West liggen.

Hoewel het bestuur op twee punten afwijkt van het advies van de kandidaatstellingscommissie kan de commissie zich vinden in de door het bestuur vastgestelde conceptlijst.

Partijvoorzitter Lilianne Ploumen lichtte de veelbesproken gang van zaken vanochtend toe in het tv-programma Goedemorgen Nederland. Een link om het programma terug te kijken volgt in de loop van de ochtend.