Voedsel en Waren Autoriteit

Veiligheid Maclaren buggy's

11 november 2009 - veiligheidswaarschuwing

Buggy-fabrikant Maclaren Nederland heeft een persbericht uitgedaan naar aanleiding van incidenten die zich voordeden met de buggy's in de Verenigde Staten.

Ouders die in bezit zijn van een buggy merk Maclaren kunnen voor meer informatie terecht bij de leverancier van hun buggy.

Meer informatie:

* Persbericht Maclaren Nederland

* Gebruiktips kinderwagens Stichting Consument en Veiligheid

Veiligheid Maclaren buggy's niet in geding
De buggy's van Maclaren zijn volstrekt veilig voor het vervoer van kinderen. Ongelukken waarbij kinderen met hun vingers bekneld zijn geraakt, zijn te wijten aan het niet opvolgen van de veiligheidsvoorschriften van Maclaren, zoals die in de gebruiksaanwijzing en op het frame van de buggy zijn vermeld. Om ouders echter volledig gerust te stellen biedt Maclaren binnenkort in Europa de mogelijkheid om een kleine modificatie toe te laten passen bij de betere babyspeciaalzaak. Een officiële woordvoerder van Maclaren Europe Limited verklaart: "Onze producten voldoen volledig aan alle Europese veiligheidseisen en zijn uitvoerig getest en geschikt bevonden."
"We verzekeren consumenten dat onze producten gewoon gebruikt kunnen worden en absoluut veilig zijn, mits ze op de juiste wijze worden in- en uitgeklapt. Onder het motto veiligheid voor alles, staan op de buggy en in de handleiding instructies vermeld dat kinderen nooit bij de buggy mogen staan tijdens in- en uitklappen. Ons advies aan consumenten is om met buggy's net zo voorzichtig te zijn als met de deur van de auto of elk ander product voor kleine kinderen dat bewegende delen heeft. Op de website van Maclaren zullen we de gebruiksinstructies nog duidelijker naar voren brengen." Maclaren Europe Limited benadrukt dat er geen sprake is van een Europese terugroepactie. In de Verenigde Staten is sprake van de term 'recall', wat neerkomt op het uitvoeren van een kleine modificatie die thuis kan worden uitgevoerd. Als respons op de incidenten die zich hebben voorgedaan in de VS als gevolg van het niet correct opvolgen van de instructies en veiligheidsvoorschriften, heeft Maclaren US besloten voor klanten die dat wensen een kleine toevoeging beschikbaar te stellen op het elleboog scharnier van het frame.
In Europa zijn veel minder incidenten geconstateerd op een aanmerkelijk hoger aantal verkochte buggy's. Indien de buggy's worden in- en uitgeklapt volgens de aangegeven instructies is er geen enkel risico op letsel.
Over Maclaren
Sinds 1967 vervaardigt Maclaren buggy's volgens de hoogste standaards voor veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Geen enkel product mag de naam Maclaren dragen voordat het uitgebreid getest is en Maclaren controleert voortdurend de kwaliteit en veiligheid van de producten. Maclaren moedigt consumenten aan om respons te geven op de producten en staat niet voor niets aan de top in de markt. PRESSINFO PERSINFORMATIE
PRESSINFO PERSINFORMATIE