Politie Groningen

Woensdag 11 november 2009

Provincie Groningen, 11-11-2009

Lageland: twee gewonden bij eenzijdig ongeval

Bij een verkeersongeval op het Eemskanaal Zuidzijde in Lageland zijn dinsdagnacht twee personen gewond geraakt. Een 22-jarige vrouw uit Tjuchem verloor door onbekende reden de macht over het stuur. Zij botste vervolgens tegen een boom. Zowel de bestuurster als haar bijrijder, een 20-jarige man uit Overschild, raakten gewond. De 20-jarige raakte zwaar gewond. Van de vrouw werd op de plek van het ongeval een blaastest afgenomen. De test wees uit dat de verdachte vermoedelijk te veel alcohol gedronken had. Een bloedproef moet uitwijzen of de vrouw daadwerkelijk onder invloed heeft gereden. Beide betrokkenen werden met hun verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: kop-staartbotsingen op snelweg

Bij twee verkeersongevallen op de autosnelweg A7 bij Groningen zijn dinsdagochtend- en middag drie personen gewond geraakt. Een 43-jarige vrouw uit Frieschepalen raakte dinsdagochtend gewond bij een aanrijding. De vrouw naderde een file, waarna zij haar auto tot stilstand bracht. Ook zette zij haar alarmlichten aan om achterop komende automobilisten te waarschuwen. Desondanks wist een 30-jarige man uit Armenië zijn auto niet tijdig tot stilstand te brengen. Hij botste achterop de auto van de Friezin. De vrouw werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Dinsdagmiddag raakten ook twee vrouwen gewond bij een kop-staartbotsing ter hoogte van Hoogkerk. De ene vrouw werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het andere slachtoffer werd met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft rapportages van beide ongevallen gemaakt.

Groningen: motorrijder gewond na val

Een 59-jarige man uit Uithuizermeeden is dinsdagavond op de Rijksweg in Groningen gewond geraakt bij eenzijdig ongeval. De man was met zijn motor onderuit gegaan. Hij werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Menterwolde: man gewond bij botsing

Een 40-jarige man uit Veendam is dinsdagmiddag op de Rijksweg N33 in Menterwolde gewond geraakt. De Veendammer moest door de noodzaak van het verkeer met zijn auto stoppen. Een 19-jarige automobiliste uit Veendam zag dit te laat, waarna zij achterop de auto van haar plaatsgenoot botste. De 40-jarige werd met diverse kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Groningen: wateroverlast leidt naar hennepplantage

De politie heeft maandagochtend in een perceel aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen een hennepplantage opgerold. De kwekerij kwam aan het licht toen politieagenten op een melding van wateroverlast afgingen. Toen zij de deur forceerden van de bovengelegen kamer, waar het water vandaan kwam, ontdekte de politie de plantage met bijna 200 hennepstekjes. De milieudienst van de gemeente Groningen heeft de kwekerij opgeruimd. De bewoner van de kamer wordt gehoord.

Groningen: beginnend bestuurder rijdt met slok op

Een 20-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht in de Antillenstraat in Groningen door de politie aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. De ademanalysetest op het politiebureau wees uit dat de beginnend bestuurder 0,5 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een rijontzegging van 3 uur en een proces-verbaal.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 17 oktober, controleert de politie op de volgende plaatsen:


- Groningen, in de wijken Lewenborg en Beijum en Hoogezand en omgeving: algemene verkeerscontrole;


- Provincialeweg N361 tussen Groningen en Winsum en de Rijksweg N33, Bareveld met de aansluiting autosnelweg A7.

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 10 november op diverse plaatsen op snelheid.


- Slochteren, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 960, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2743, aantal overtredingen: 120, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Eemshaven, Rijksweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 187, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Pekela, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 2434, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Alteveer, Beumeesweg: aantal geregistreerde voertuigen: 451, aantal overtredingen: 84, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1938, aantal overtredingen: 115, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Gotenburgweg: algemene verkeerscontrole, aantal overtredingen: 14 (onder meer 7x geen gordel, 3x rood licht, 2x niet handsfree bellen)