Gemeente Sneek


dikhoff neemt afscheid, gea akkerman geïnstalleerd

Ger Dikhoff neemt afscheid, Gea Akkerman geïnstalleerd

Ger Dikhoff neemt afscheid Ger Dikhoff, fractievoorzitter van het CDA in Sneek heeft dinsdagavond 10 november afscheid genomen van de gemeenteraad.

Angeline Kerver, fractievoorzitter van GroenLinks las uit naam van alle raadsleden een gedicht voor van J.C. Bloem. Ook burgemeester drs. A.A.M. Brok droeg een gedicht voor en hield een toespraak. Hierin bedankte hij de CDA-voorman voor zijn kenmerkende en markante inbreng in de Sneker gemeenteraad. Hij noemde Dikhoff een origineel mens, vrij onorthodox, die vaak beschouwende bijdragen in de raad leverde.

Op zijn beurt bedankte Dikhoff zijn fractieleden, mede-raadsleden, bodes, ambtenaren, wethouders en de griffie voor hun inzet en een fijne samenwerking. Ook prees hij het bijzondere leiderschap van de burgemeester in de raadszaal. Dikhoff vergeleek de raadszaal met een bavianenkolonie waarin de mannetjes enorme drukte maken en de vrouwen er met de bananen vandoor gaan. Toch was hij erg te spreken over het grote onderlinge respect dat de raadsleden voor elkaar hebben. Dikhoff wenste zijn opvolger Henk Jan Greven veel succes als fractievoorzitter in het laatste jaar van de Sneker gemeenteraad.

Installatie Gea Akkerman Steunfractielid mevrouw Gea Akkerman is de eerstvolgende op de kieslijst van het CDA en vult de raadsfractie aan. Zij werd dinsdagavond in het bijzijn van familie en vrienden als raadslid geïnstalleerd. Frans Theo Niemeijer is beschikbaar voor de commissie SOM.

Donderdag 12 november verschijnt een interview met Ger Dikhoff in de Uit de Marktstraat, de gemeentelijke pagina in het Sneker Nieuwsblad.