CNV Onderwijs

11 november 2009

CNV Onderwijs geeft uitleg over Functiemix

Categorie: Dossier Functiemix po, Dossier Functiemix vo

CNV Onderwijs komt graag langs op scholen om uitleg te geven over de Functiemix. Want er leven nog veel vragen bij leraren, zo weet regiobestuurder Arno van Zanten.

Van Zanten, verantwoordelijk voor de regio's Oost-Brabant en Over-Betuwe, heeft al diverse flitsbezoeken afgelegd waarbij scholen werden geïnformeerd over de Functiemix.

`Ik merk dat veel scholen en stichtingen zelf al informatie geven over de Functiemix. Een goed initiatief. Toch waarderen veel leraren onze komst. We verschaffen aanvullende informatie en beantwoorden nog veel vragen. Er bestaat namelijk nog wel spanning over de komst van de Functiemix.'

`Zo vroeg iemand mij wat er gebeurt als niemand op een school een hogere functie wil. Anderen zijn bang voor gedwongen mobiliteit. Ze vrezen dat wanneer niemand in aanmerking komt voor een hogere functie er mensen van buiten worden aangetrokken, waardoor het eigen personeel kan worden overgeplaatst. Maar er is natuurlijk altijd nog een medezeggenschapsraad waarmee een invoerregeling moet worden afgesproken', aldus Van Zanten.

Wil je dat CNV Onderwijs op jouw school komt vertellen wat de invoering van de Functiemix voor jou en je collega's betekent? Dat kan! Je kunt ons uitnodigen voor een flitsbezoek op school. Als dank voor je medewerking ontvang je een Pluim! Met een Pluim kun je uit heel veel leuke cadeaus kiezen. Een luisterboek, badproducten, cd's, iets voor in de keuken of toch gewoon een cadeaucheque? Er is voldoende keus!

Als je werkzaam bent in het primair onderwijs kun je een e-mail sturen naar functiemixpo@remove-this.cnvo.nl Wanneer je werkzaam bent in het voortgezet onderwijs kun je een e-mail sturen naar functiemixvo@remove-this.cnvo.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

---