ABVAKABO FNV

Op bezoek bij Minister Donner

Gisteren was de Dag van de Mantelzorg en daar wil ik even bij stil staan. Mantelzorg is namelijk loodzwaar. Mensen nemen bovenop een drukke baan ook nog eens verantwoordelijkheid voor de zorg van een hulpbehoevende ouder of kind. Dat is niet iets wat je er zomaar even bij doet en mantelzorgers verdienen daarom groot respect. Een goede dag dus om dit onderwerp onder de aandacht te brengen bij Minister Donner.

We hebben samen met de projectgroep Werk&Mantelzorg onderzoek laten doen naar de mantelzorgregeling in de cao GGZ. De minister nam het eerste exemplaar van het rapport in ontvangst. Die regeling in de GGZ is vooralsnog uniek en maakt het medewerkers die langdurig mantelzorg verlenen mogelijk om hier volledig doorbetaald verlof voor aan te vragen. We waren benieuwd hoeveel er van de regeling gebruik wordt gemaakt en of de werknemers er baat bij hebben.

En dat is inderdaad het geval: langdurig doorbetaald zorgverlof leidt tot minder uitval onder werkende mantelzorgers. Dat is goed nieuws voor mantelzorgers, maar ook voor werkgevers. De mensen die gebruik maken van de regeling geven aan dat het helpt om werk en zorg beter te combineren. Ze houden hun werk daarom langer vol en raken minder snel overbelast.

De regeling heeft bovendien een mooi neveneffect. Het bespreekbaar maken van mantelzorg blijkt namelijk minstens zo belangrijk voor de mantelzorgers. Ze krijgen meer begrip van werkgever en collega's en voelen zich daarom vaker gesteund. Alleen daarom al is een goede regeling belangrijk.

Daarnaast wil de FNV mensen stimuleren om langer door te werken. Niet gedwongen, door de verhoging van de AOW-leeftijd, maar vrijwillig, door het langer doorwerken aantrekkelijk te maken. Met de toenemende vergrijzing en de tekorten in de zorg komt er een steeds grotere behoefte aan mantelzorg. Om langer doorwerken ook reëel te maken, moeten er dus goede afspraken over zorgverlof worden gemaakt. Aan de cao-tafel en met de politiek. De minister was het daar in ieder geval al mee eens.
11-11-2009