Gemeente Voorschoten

Voorschoten

Virtueel wandelen door Voorschoten

Voorstraatparkeren1 Google Maps gaf al de mogelijkheid om straten te zoeken, luchtfoto's te bekijken en routes te plannen. Met Google Streetview kunt u op straatniveau door het dorp wandelen.

Voor Google Streetview zijn de afgelopen maanden meter voor meter straten gefotografeerd. De foto's zijn te bekijken door een geel poppetje op de plattegrond te slepen. Door de kijkrichting van het poppetje aan te passen, kunnen gebruikers om zich heen kijken.

Veel Nederlandse steden zijn al opgenomen in Street View. Zo kunt u ook een wandeling maken door Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg en Leeuwarden bij. De Randstad is vrijwel volledig opgenomen.

Privacy
Google zegt zorgvuldig om te gaan met privacy. De beelden zijn niet live en gezichten en kentekens van auto's zijn automatisch onherkenbaar gemaakt.
Ook kent het bedrijf een procedure om beelden te laten verwijderen. Die is volgens Google recent vereenvoudigd. Aanvankelijk moesten klagers daarvoor contact met het bedrijf opnemen via een hulpfunctie op de site, maar nu is op iedere foto een link zichtbaar waarmee internetters hun ongenoegen over een foto kunnen uiten.