Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 11-11-2009

Vernielers volkstuinencomplex bekend

HOUTEN Naar aanleiding van een anonieme tip kwam de politie op het spoor van de personen die verantwoordelijk zijn geweest voor de vernielingen op het volks- en schooltuinencomplex aan de Binnenweg.

Het gaat om vier 13-jarige jongens uit Houten. Zij hebben de reeks vernielingen die rond 21 oktober plaatsvonden, bekend. Er ontstond schade aan een tuinhuis, aan houten ornamenten, diverse ruiten van kweek- en broeikassen sneuvelden, zeilen van kweektunnels werden kapotgesneden en er werden groenteplanten uit de grond getrokken.

Het opgemaakte dossier wordt verder afgewerkt via het bureau HALT. Onder de afhandeling valt ook dat de vier verdachten de toegebrachte schade moeten vergoeden.

Mannen met luchtdrukwapen betrapt

NIEUWEGEIN Twee jongemannen zijn op dinsdag 10 november aangehouden omdat zij in het bezit waren van een wapen.

Rond 18.50 uur kreeg de politie de melding dat mannen onder de brug bij het Waterliniedok met een vuurwapen stonden. Meerdere agenten gingen met spoed ter plaatse en zij zagen het tweetal, mannen van 21 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, op het Sluispad staan. Bij hun fouillering troffen de agenten bij de één een luchtdrukwapen aan en bij de ander een doosje met luchtbukskogeltjes. Het wapen en de kogeltjes werden in beslag genomen en de agenten hielden de verdachten aan. Zij verklaarden daar voor de lol op een plastic flesje te hebben geschoten.

Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt op grond van de Wet Wapens en Munitie. Zij deden afstand van het luchtdrukwapen en de kogeltjes.