Gemeente Lelystad

Stimulering van woningbouwprojecten

Woensdag 11 november 2009

Lelystad heeft voor zeven woningbouwprojecten een aanvraag ingediend voor het tweede deel van de Tijdelijke Stimuleringsregeling Woningbouwprojecten van het ministerie van VROM.

Stimuleren

Deze regeling is bedoeld om woningbouwprojecten vlot te trekken die vanwege de crisis gestopt of vertraagd zijn.

Zeven projecten in de stad

De gemeente heeft aanvragen ingediend voor zeven projecten verdeeld over de stad. Het gaat in totaal om 161 woningen. Het totale bedrag van de ingediende aanvragen is EUR 951.000. Voorwaarde van het ministerie van VROM is dat ook de gemeente en de ontwikkelaar bijdragen.

Antwoord van Lelystad

De gemeente stelt uit het Antwoord van Lelystad (een gemeentelijk pakket maatregelen om de woningmarkt te stimuleren) een bedrag van EUR 629.375 beschikbaar. De ontwikkelaars dragen gezamenlijk EUR 1.234.000 bij.
Nagenoeg al het geld wordt ingezet voor een verlaging van de vrij-op-naamprijs van de woningen en komt dus direct ten goede aan de koper. De vrij-op-naamprijzen worden verlaagd met bedragen van EUR 6.000 tot EUR 22.500. Ook wordt een bedrag ingezet voor extra gebiedsmarketing.

Start bouw

Voorwaarde van het ministerie is dat de bouw van de woningen start vóór 1 juli 2010. Voor het tweede deel is een bedrag beschikbaar van EUR 150 miljoen. De minister van VROM maakt rond 15 december 2009 bekend aan welke projecten een bijdrage wordt toegekend.
---