Gemeente Kollumerland

PB 44/2009 Mantelzorgers Kollumerland c.a. in het zonnetje gezet

Kollum, 10 november 2009

Op 10 november 2009 is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Het thema is dit jaar âMantelzorg doe je samenâ. De gemeente Kollumerland c.a. biedt de mantelzorgers een steuntje in de rug door middel van een ontspannend programma in Veenklooster.

In de gemeente Kollumerland c.a. zijn veel mantelzorgers betrokken bij de zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, vriend of kennis. De extra zorg die zij bieden is vaak intensief en heeft grote invloed op hun persoonlijk leven. Speciaal voor deze mensen wordt de Dag van de Mantelzorg georganiseerd.

Op 10 november staan de mantelzorgers dus centraal in de gemeente Kollumerland c.a. Zij krijgen een leuk en ontspannend programma aangeboden, dat plaatsvindt op drie bijzondere locaties in Veenklooster. Het programma begint om 11.00 uur in âIt Lytse Slotâ. Daarna zijn er activiteiten in het landbouwmuseum De Brink (lunch) en natuurlijk maakt een rondleiding door Fogelsangh State deel uit van het programma.
âs Middags kunnen mantelzorgers in en om Fogelsangh State genieten van zowel cultuur en natuur. Bovendien zijn er diverse ontspanningsworkshops.


---

***********************
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.