Gemeente Den Helder

Kandidaten gezocht voor de titel: Jutter van het Jaar 2009 2009-11-09

De inwoners van Den Helder kunnen weer kandidaten voordragen voor de titel `Jutter van het Jaar'. Uit de voorgedragen kandidaten maakt het college van burgemeester en wethouders een selectie. Begin december wordt bekend gemaakt wie de genomineerden voor deze titel zijn en hoe er gestemd kan worden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie begin januari 2010 stelt de nieuwe burgemeester, Koen Schuiling, de kersverse Jutter voor.

De eretitel Jutter van het Jaar wordt toegekend aan een inwoner van de gemeente die zich het afgelopen jaar op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor Den Helder en/of `Den Helder op de kaart heeft gezet'.

Voordragen: hoe moet dat?
Inwoners van Den Helder kunnen kandidaten voordragen die naar hun mening in aanmerking komen voor de titel. Stuur een gemotiveerd voorstel voor 29 november aan: Gemeente Den Helder, ter attentie van Joyce in `t Veld, Postbus 36, 1780 AA Den Helder, waarin in ieder geval het volgende van belang is:


- wat is de bijzondere verdienste van de kandidaat;
- wat is de betekenis van deze verdiensten voor Den Helder;
- waarvoor of voor wie heeft de kandidaat zich ingezet;
- gedurende welke perioden (hoeveel jaar/hoeveel uur) is de kandidaat actief geweest; - naam, leeftijd, adres, telefoonnummer van de voorgedragen kandidaat;

- naam, adres en telefoonnummer van diegene die voordraagt zodat de gemeente contact met hem/haar kan opnemen.

De gegevens kunnen ook per e-mail gestuurd worden naar jiv@denhelder.nl. Om het de inwoners makkelijker te maken, heeft de gemeente een voordrachtsformulier ontwikkeld. Dit formulier is op te vragen bij Joyce in 't Veld, telefoon (0223) 678193. Ook met vragen kan iedereen bij haar terecht. Het formulier kan ook digitaal worden ingevuld en verstuurd.

Publicatie gegevens
De gegevens van de genomineerde kandidaten worden gepubliceerd op de Stadsnieuwspagina. Het spreekt vanzelf dat de voorgedragen kandidaat hiertegen geen bezwaar heeft. De gemeente Den Helder houdt zich het recht voor kandidaten, die zij niet geschikt achten, niet te selecteren voor de verkiezing.