Gemeente Den Helder

Begrotingsraad Den Helder begint eerder 2009-11-09

De gemeenteraad van Den Helder vergadert woensdag 11 november over de begroting 2010. In tegenstelling tot wat eerder is aangekondigd begint de bijeenkomst om 17.00 uur. De gemeenteraad besluit die avond onder andere over de bestemming van de NUON-gelden. De verkoop van de aandelen NUON levert de gemeente 33,6 miljoen euro op. Burgemeester en wethouders stellen de raad voor, dit bedrag in een `reservepot' te doen en daaruit jaarlijks 2 miljoen euro te onttrekken.

Het al dan niet verhogen van de gemeentelijke belastingen komt woensdag ook aan de orde, evenals de bekostiging van de uitwerking van de parkeervisie. De raadsleden bespreken woensdag ook het onderhoudsniveau van de openbare ruimte. Daarnaast staat het financiële beleid voor de langere termijn op het programma.

De begrotingsvergadering van de gemeenteraad is openbaar en vindt plaats in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20. De bijeenkomst wordt rechtstreeks via internet (http://gemeenteraad.denhelder.nl) uitgezonden. Ook de lokale omroepstichting (LOS) zendt de vergadering rechtstreeks uit, zowel via de radio (kabel 89 MHz, ether 105,6 MHz) als op televisie (kanaal 69).