Delta


---

Sinterklaas komt vroeg bij HZ en ROC

Middelburg, 11-11-2009

Energiebedrijf DELTA N.V schenkt Hogeschool Zeeland en het ROC Zeeland beiden een micro - WKK ketel. Het bedrijf schenkt de ketels in het kader van de CO2 reductie en zullen einde van dit jaar door de scholen in gebruik worden genomen.

Hogeschool Zeeland zal de ketel gaan gebruiken in lessen waarbij het vak thermodynamica wordt gegeven. Studenten kunnen hierdoor kennis maken met de techniek van de ketels. Het ROC Zeeland zal de ketel aansluiten, in bedrijf stellen en onderhouden. Adri de Buck, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Zeeland reageert verheugd op het nieuws: "Als hogeschool zijn we blij met het feit dat dergelijke nieuwe technologische producten beschikbaar gesteld worden, zodat deze een goede functie binnen het onderwijs kunnen krijgen. Op deze manier worden ook de onderlinge relaties tussen het bedrijfsleven en het onderwijs verstevigd."

Pascal de Klerk, directeur van DELTA comfort, is enthousiast over de schenking. "DELTA heeft de intentie om in 2050 CO2 neutraal te zijn. We willen ons met dit doel niet alleen op het bedrijf richten, maar ook op onze omgeving. De techniek van de ketels is vernieuwend en een reductie van de uitstoot noodzakelijk. Het is goed om studenten daar nu al kennis mee te laten maken. Jong geleerd, is jong gedaan."

De ketel met een waarde van EUR 8000 kan efficiënt warmte en elektriciteit opwekken, waardoor de uitstoot van CO2 verminderd wordt. Hij bespaart ongeveer 1000 kg. CO2 op jaarbasis in vergelijking tot huidige CV- ketels. Begin 2010 wordt de introductie van deze innovatieve soort ketels op de markt verwacht en is hij de beoogde opvolger van de Hoog Rendement CV ketel in woningen en kleine bedrijven. De ketel produceert ongeveer 2500 kWh voor de eigenaar op jaarbasis.