Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charloise deelraad stimuleert fitness in het Zuiderpark

De laatste begroting van deze bestuursperiode is maandagavond unaniem aangenomen. De avond leverde tegelijkertijd een aantal interessante amendementen en moties op.

In één van de amendementen stelden PvdA, CDA en Groen Charlois voor de sportmogelijkheden van het Zuiderpark uit te breiden met sporttoestellen.

De begrotingsbehandeling stond in het teken van bezuinigingen. Ook de deelgemeente Charlois ontkomt niet aan de gevolgen van de kredietcrisis en zal de komende jaren minder geld kunnen uitgeven. Voor 2010 heeft de deelgemeente 1 miljoen euro moeten ombuigen. De bezuinigingen treffen niet alleen de beleidsprogrammas. Ook de ambtelijke organisatie wordt niet ontzien.

De deelraad stelde desalniettemin een aantal amendementen voor waaronder dus de uitbreiding van sporttoestellen in het Zuiderpark. Bezoekers van het Zuiderpark kunnen hierdoor in de buitenlucht aan hun conditie werken. De toestellen komen in de nabijheid van Sportplaza en de streetskatebaan. De indieners van het amendement willen hiermee individuele sportbeoefening stimuleren en minder draagkrachtige bewoners de gelegenheid bieden kosteloos te sporten.

Overige amendementen betreffen de realisatie van Zuidwijk als kindvriendelijke wijk, geld in te zetten voor de kinderboerderij op Heijplaat en beleid te voeren tot het aantrekken van studenten in Charlois. Daarnaast roept de deelraad in een tweetal moties het dagelijks bestuur op duurzaamheid een grotere rol in het beleid te geven en de Charloise bewoners te stimuleren meer gebruik van de fiets te maken.

De financiering voor de voorstellen wordt ontrokken uit de algemene reserves. De buffer voor eventuele financiële risicos neemt hierdoor af