Politie Gelderland-Zuid

Twee man met inbrekersgereedschap aangehouden

Beuningen, 11-11-2009 o In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee 30-jarige mannen, uit Alphen a/d Rijn aangehouden op het Julianaplein in Beuningen.

De twee maakten deel uit van een groepje van vier. Omdat er de laatste tijd een toename is waar te nemen van het aantal inbraken in Beuningen werd door agenten van het team op de fiets gesurveilleerd. Rond middernacht had een melder doorgegeven dat er zich vier mannen verdacht ophielden op het Julianaplein.

Toen de agenten die kant opgingen troffen zij twee van de vier verdachte personen aan. De mannen zouden op zoek zijn naar een café. Onderzoek wees uit dat één verdachte in het bezit was van een kleine koevoet. Ook werd bij één van de verdachten een mes, een schroevendraaier en een werkhandschoen aangetroffen. De andere twee verdachte personen zijn niet meer aangetroffen.

De beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. Zij werden in de loop van de nacht met een bekeuring op zak naar huis gestuurd. Omdat er geen aanwijzingen waren dat de twee daadwerkelijk een inbraak hadden gepleegd hebben zij een bekeuring gekregen voor het voorhanden hebben van inbrekersgereedschap. (14)

Laatst gewijzigd 11-11-2009 13:57 | © Regio Gelderland-Zuid |