Nieuwe standaard in Duitsland door Nederlands initiatief

11/11/2009 14:09

Bruseco - Vakopleiding directiechauffeur

Uniek exportproduct groot succes

Nieuwe standaard voor directiechauffeur in Duitsland door Nederlands initiatief

Eerste gecertificeerde directiechauffeurs in Duitsland opgeleid.

Het CCV-D examen voor directiechauffeurs is al behoorlijk ingeburgerd in Nederland. Het is een kwalificatie van het vak directiechauffeur en een borging van de vaardigheden die je als chauffeur minimaal dient te bezitten. Vreemd genoeg was er bij onze Oosterburen tot voor kort op dit vlak niets geregeld. Geen examen, geen certificaat. Directiechauffeur was in Duitsland een vrij beroep. Tot voor kort, want sinds september beschikt Duitsland ook over een officieel certificeringsprogramma, op initiatief van Bruseco, een Nederlands opleidingsinstituut voor directiechauffeur. In samenwerking met het kwaliteitsinstituut DEKRA (dat eigenaar is van KEMA KEUR) is een unieke kwaliteitsstandaard ontwikkeld door de inbreng en ervaring van Bruseco.

Op 25 september jl. heeft Bruseco in Hamburg de eerste kandidaat geleverd voor het DEKRA VIP-Chauffeur D1 examen. Bruseco GmbH is daarmee het eerste erkende opleidingsinstituut voor gecertificeerde directiechauffeurs in Duitsland. Recent zijn twee directiechauffeurs officieel gecertificeerd in Oberhausen. Vanaf januari 2010 staan tientallen inschrijvingen geregistreerd. Het Nederlands initiatief wordt hierdoor direct al een succes.

"Tijdens onze zoektocht naar samenwerkende partners in Duitsland kwamen we al gauw bij de DEKRA uit. Zij certificeren ook andere vakopleidingen. De noodzaak om kwaliteitseisen voor directiechauffeurs op te stellen en deze met een landelijke vastgesteld examen te toetsen was bij de Duitsers direct duidelijk. In Nederland lopen we daarmee voorop, tot grote verrassing van de Duitsers zelf die zich afvroegen waarom dit tot op heden nog niet geregeld was." aldus directeur en initiatiefnemer Paul Brussaard. De Dekra biedt tevens een internationaal erkend certificaat aan voor directiechauffeurs, waardoor we als opleider een unieke opleiding in huis hebben ontwikkeld".

Bruseco heeft inmiddels de eerste Duitse directiechauffeurs opgeleid. "We zijn rustig gestart, maar het animo bij de Duitsers om opgeleid te worden tot directiechauffeur via Bruseco is enorm groot. Alle kandidaten worden eerst getest via een intake om te kijken of ze over de kwaliteiten beschikken om de opleiding te kunnen voltooien. De agenda voor de eerste maanden van 2010 is al volgeboekt."

Bruseco GmbH is het eerste erkende opleidingsinstituut voor gecertificeerde directiechauffeurs in Duitsland. De verwachting is dat Bruseco tweeduizend opleidingen per jaar zal gaan verzorgen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.bruseco.eu

http://www.bruseco.eu