Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 11-11-2009

Schuurbranden

EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag brandde achter een woning aan de Magninstraat in Emmen een schuurtje af. De brand werd omstreeks 01.00 uur ontdekt. De brandweer bluste de brand. In het schuurtje stond in ieder geval een motorfiets. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak, (2009053831)

KLAZIENAVEEN Waarschijnlijk door kortsluiting ontstond er dinsdagavond brand in een schuur bij een woning aan de Derksweg in Klazienaveen. Een voorbijganger ontdekte de brand. De brandweer bluste deze en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aangebouwde carport en de woning. (2009053818)

Pas op voor nepglazenwassers

HOOGEVEEN Een glazenwasserbedrijf uit Hoogeveen is benadeeld door lieden die namens dit bedrijf rekeningen incasseren. Het bedrijf was benaderd door een klant die een nota niet wilden betalen omdat hij die al contant hadden betaald. Het bleek dat er iemand bij deze klant aan de deur was geweest die aangaf namens het bedrijf te komen die de glazen had gewassen. Men moest de rekening contant betalen. Dit deed de klant en kreeg een betalingsbewijs met daarop de naam Risaco schoonmaakbedrijf en de naam Hans. Dit soort oplichtingpraktijken gebeuren volgens het benadeelde bedrijf de laatste tijd meer. De politie adviseert mensen dan ook om voorzichtig te zijn met het contant betalen van rekeningen aan de deur. (2009053715)

Fiets en minibikes gestolen

SMILDE Tussen maandagavond en dinsdagmorgen zijn uit een afgesloten schuur aan de A.M. Sorgstraat in Smilde een herenfiets en twee minibikes gestolen. De eigenaar deed aangifte. (2009053615)

Oplichtster betrapt

HOOGEVEEN Personeel van een winkel aan de Hoofdstraat in Hoogeveen hield dinsdagmiddag een 48 jarige vrouw uit Nieuwleusen aan. De vrouw haalde in de winkel een prijssticker van een pot crème. Hierna probeerde ze bij de kassa deze crème te ruilen tegen parfum. Omdat haar handelen was vastgelegd door de beveiligingscameras in de winkel liep de vrouw tegen de mand. Zij werd overgedragen aan de politie waarna ze na het afleggen van ene verklaring op het politiebureau weer in vrijheid werd gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009053771)

Verdacht van bedreiging en mishandeling

ASSEN De politie hield dinsdagavond een 19 jarige vrouw uit Assen aan op verdenking van bedreiging en mishandeling. De vrouw was eerder op de avond bij haar ex-vriend aan de deur gekomen en bedreigde deze 24 jarige inwoner van Assen met een mes. Tijdens een schermutseling raakte de man lichtgewond. Hij deed aangifte. De verdachte is voor ander onderzoek ingesloten. (200905819)

Gevluchte automobilist aangehouden

WIJSTER Op de Nieuwe Es in Wijster hield de politie dinsdagmiddag mede door de goede hulp van buurtbewoners een 19 jarige inwoner van Assen aan. De man wordt verdacht van het plegen van meerdere verkeersovertredingen, het niet voldoen aan een stopteken van de politie, het veroorzaken van een aanrijding, het verlaten van de plaats van het ongeval en diefstal van kleding. In Hoogeveen trok de auto op de Middenveldweg de aandacht van een politiepatrouille door de snelheid waarmee gereden werd. De auto reed de A-28 op in de richting Assen. Ter hoogte van de afrit Pesse werd een stopteken gegeven. De bestuurder negeerde dit en ging er met hoge snelheid vandoor. Daarbij werd o.a. met hoge snelheid over de vluchtstrook gereden en werden autos links en rechts ingehaald. De auto nam de afslag Spier en reed in de richting Wijster. De rit eindigde op de Drijberseweg in Wijster waar de auto tegen een boom botste. Voordat de agenten ter plaatse waren lukte het de bestuurder te ontkomen. Na een uitgebreide zoektocht, waarbij omwonenden de politie een aantal keren op het spoor zette van de gevluchte man, werd hij kort daarna aangehouden. Tijdens zijn vlucht te voet zag hij nog kans om van kleding te wisselen. Hij stal kleding van een waslijn achter een woning en liet zijn eigen kleding daar achter. De man heeft geen rijbewijs. De politie nam de auto waarin de man reed in beslag.(2009053687)

Geen overtredingen bij school

EEN Tijdens een verkeerscontrole bij de basisschool aan de Lindelaan in Een constateerde de politie dinsdagmiddag geen enkele overtreding. Er werd vooral gelet op het veilig vervoeren van kinderen en het gebruik van de autogordels.

Politie zoekt getuigen mishandeling

ZUIDWOLDE De politie wil graag in contact komen met mensen die dinsdagmorgen rond 10.00 uur getuige zijn geweest van een mishandeling op een parkeerplaats baan de Hoofdstraat in Zuidwolde ter hoogte van de C1000. Rond dit tijdstip werd daar een 60 jarige inwoner van Voorburg door een nog onbekende man in het gezicht geslagen. Daardoor raakte hij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Ook werd zijn bril vernield. De man zat in zijn geparkeerde auto toen er voor hem een groene stationwagen parkeerde. De bestuurder van deze auto kwam naar de man toe en sprak hem aan in het dialect. Het slachtoffer verstond de man niet waardoor deze kennelijk geïrriteerd raakte. Na nog wat gezegd te hebben, opende hij het portier van de auto van het slachtoffer en sloeg deze in het gezicht. Hierna reed de verdachte weg in zijn auto. Het slachtoffer deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar deze mishandeling en wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (2009053633)

Politie vordert rijbewijzen in

MEPPEL Op het Haakswold bij Meppel vorderde de politie dinsdagavond het rijbewijs in van twee bromfietsbestuurders die met hoge snelheid reden. De beide jongens van 16 jaar uit Meppel en Havelte reden 52 km sneller dan was toegestaan. Ze reden bijna 100 km per uur.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.