Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Ten Katestraat

---

Splinternieuwe gevels in de Ten Katestraat

11 november 2009

Een jaar lang stonden de gevels van de Ten Katestraat 39-41 achter plastic. Afgelopen maandag werden de ingesealde steigers weggehaald en kwam een splinternieuwe gevel tevoorschijn. Nu wordt gestart met het renoveren van de woningen in het pand. Op korte termijn worden de twee panden compleetgerenoveerd opgeleverd. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in opdracht van woningstichting Rochdale.

In 2008 werd een start gemaakt met het funderingsherstel van de panden aan de Ten Katestraat 39 tot en met 47. De gevels van de nummers 39 en 41 waren zo slecht dat herstel niet mogelijk was. De gevels zijn afgebroken en steen voor steen in originele staat weer opgebouwd. Dit proces heeft zich achter steigers met plastic afgespeeld waardoor de vorderingen onzichtbaar waren.

De werkzaamheden aan de panden zijn uitgevoerd in het kader van het project Particuliere Woningverbetering. Dit project werd een aantal jaren geleden gestart om de kwaliteit van met name woningen van particuliere eigenaren in het stadsdeel te verbeteren. Inmiddels zijn al meer dan 1.600 slechte woningen opgeknapt.

fototenkatestraat