Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 11 november

Alkmaar, 11-11-2009 o 15.00 uur

Overval op woning: getuigen gezocht

Enkhuizen, dinsdag 10 november

In de nacht van maandag op dinsdag is er rond 00.15 uur een overval geweest in een woning aan de Haling. De 68-jarige bewoner en zijn 67-jarige vrouw lagen in bed toen er twee mannen de slaapkamer binnenkwamen. De overvallers bedreigden de bewoners en wilden geld. En derde overvaller doorzocht de woning, terwijl de andere twee in de slaapkamer bleven. De drie mannen schrokken van een geluid dat zij hoorden en vluchtten. In eerste instantie leek er niets meegenomen te zijn. Later bleek er toch een geldbedrag verdwenen.

De daders waren in het zwart gekleed en spraken met een Pools accent. Er is in de omgeving rond dit tijdstip een zwarte Opel Astra gezien. Mogelijk dat deze iet smet de overval te maken heeft.

Heeft u op of in de omgeving van de Haling in de nacht van maandag op dinsdag rond bovengenoemd tijdstip of in de uren daarvoor iets verdachts gezien? Of heeft u de zwarte Opel Astra in deze omgeving zien rijden? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Man verstoord verjaardagsfeestje

Groet, dinsdag 10 november

Een 41-jarige man werd dinsdagavond rond 19.40 uur aangehouden in zijn woning in Bergen. Hij was rond 17.30 uur een restaurant binnengelopen aan de Heereweg in Groet waar op dat moment een besloten verjaardagsfeest werd gegeven. Hij lag op een tafel te slapen en was erg dronken. Nadat hij door een personeelslid was aangesproken die vroeg hoe het met hem ging, liep er een andere man langs. Deze werd door de 41-jarige man bedreigd met een mes. De man liet zich uiteindelijk wegsturen. De politie kwam achter de identiteit van de man en hield hem enkele uren later in zijn woning aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd in verzekering gesteld.

Vernieling en negeren huisverbod

Hoorn, dinsdag 10 november

Een 37-jarige man uit Amsterdam is dinsdagavond rond 20.30 uur aangehouden op de Waterpoort. De man had eerst een raam vernield bij een woning aan het Betje Wolffplein. De bewoonster deed niet open voor de man waarop hij een raam van haar deur vernielde. Hierna was hij zonder toestemming de woning van zijn vrouw binnengedrongen. Hij had voor deze woning afgelopen vrijdag een huisverbod gekregen nadat hij zijn vrouw had mishandeld. De politie trof de verdachte op de Waterpoort aan en hield hem aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau aan de Blokmergouw.

Hennepkwekerijen aangetroffen

Hoorn/Blokker/Zwaag, woensdag 11 november

In diverse woningen in Hoorn werden woensdag hennepkwekerijen aangetroffen. De 35-jarige bewoner van een woning aan de Astronautenweg werd aangehouden omdat in zijn pand 90 hennepplanten werden aangetroffen. In een woning aan de Nok werden 80 planten op de zolderverdieping aangetroffen. In een pand aan het Brouwhuis in Blokker werden op de zolder 128 planten ontdekt en in een woning aan de Brandnetel werden 120 planten op de zolderverdieping aangetroffen. In de laatste drie woningen wa ssprake van diefstal van stroom.De huurders worden door woningcorporatie Intermaris uit hun woning gezet.

In een huis aan de Groef in Zwaag werd apparatuur aangetroffen om een hennepkwekerij op te zetten. Deze apparatuur werd in beslag genomen.

Onwel door GHB

Hippolytushoef, dinsdag 10 november

Een 36-jarige man uit Bergen op Zoom werd dinsdagavond in een cafetaria aan de Hoofdstraat onwel. Na onderzoek bleek dat hij GHB had gebruikt. Het flesje GHB dat hij in zijn jaszak had zitten werd in beslag genomen. De man krijgt een proces-verbaal voor het in bezit hebben van harddrugs.