Gemeente Leidschendam-Voorburg


Reactie op terugtrekken Vrienden

De gemeente vindt het jammer dat de Vrienden van Stompwijk hebben aangegeven zich terug te trekken uit het programmateam Stompwijk. Met alle betrokkenen bij Stompwijk is een lang en intensief traject doorlopen en zijn alle partijen steeds met elkaar in gesprek geweest over de toekomst van Stompwijk. Die gesprekken hebben geleid tot een gebiedsvisie voor Stompwijk en een aantal concrete deelprojecten, waaronder een rondweg, een kulturhus, recreatief knooppunt, saneren verspreid liggende tuinbouwkassen, en glasconcentratie in de Meeslouwerppolder. De meeste plannen zijn in voorbereiding of in een vergevorderd stadium. Het is spijtig dat een van die betrokken clubs zich tijdens de rit terugtrekt.

Het verwijt, dat de gemeente niet zou reageren op hun ideeën en suggesties voor de rondweg kunnen we niet plaatsen. Ze hebben hierover steeds meegediscussieerd in het programmateam en hebben over de 1e fase van de rondweg ingesproken bij commissie- en raadsvergaderingen, waar zij veel aandacht kregen. Het proces rond de 2e fase loopt nog, en ook hierbij krijgen hun ideeën de volle aandacht.

Wethouder Eppe Beimers betreurt deze stap, en nodigt de vrienden op korte termijn uit voor een gesprek over hun beweegredenen.