ABVAKABO FNV

Bonden willen screening beleidsregels

De Stichting van de Arbeid heeft minister Donner een brief gestuurd waarin sociale partners gezamenlijk vragen om een screening van de beleidsregels op de mogelijke aanwezigheid van grenswaarden en normen. In tegenstelling tot de werkgevers, zijn ABVAKABO FNV en collegabonden van mening dat screening van beleidsregeles onvoldoende heeft plaatsgevonden.

Deze tegenstelling tekende zich af 28 oktober tijdens de Comissie Begeleiding Arbocatalogi van de Stichting van de Arbeid. Sociale partners op 3 november opnieuw hierover overlegd.

De screening moet worden verricht door SZW. Wanneer deze screening is verricht bespreken sociale partners de uitkomst en bezien zij welke grenswaarden/normen kunnen worden overgeplaatst naar het publieke domein (wetgeving). ABVAKABO FNV hoopt dit in het eerste kwartaal van 2010 te kunnen afronden, voordat de beleidsregels worden afgeschaft.

We gaan nu een volgende fase in, waarin we werkelijk die grenswaarden moeten overhevelen naar de wet die daarvoor in aanmerking komen. Dat is nog een lastige klus, maar met de gezamenlijke aanpak van onze arbo-deskundigen, gaan we deze fase vol vertrouwen tegemoet.

Brief aan minister Donner van SZW
11-11-2009, Welzijn | Meer over: arbo, arbowet, welzijn