Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 11 november 2009

* AANHOUDING NA POGING FIETSDIEFSTAL
SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van een poging tot fietsendiefstal. In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie rond 15.30 uur de
melding dat een man een fiets probeerde te stelen bij de Copernicusstraat. Hij zou al even bezig zijn met de fiets. Toen agenten arriveerden, zagen zij een man op zijn knieën achter een fiets zitten. Ze hielden de man aan, die gereedschap bij zich bleek te hebben.
De politie heeft de verdachte overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE ONDERZOEKT STEEKINCIDENT
ROTTERDAM CENTRUM - De recherche van district Centrum onderzoekt een steekincident waarbij een 56-jarige Spijkenisser lichtgewond raakte.
De verdachte, een 45-jarige Fransman, werd dinsdagavond geweigerd bij een hotel aan het Weena. Volgens getuigen gaf hij daarna agressief aan dat hij met een taxi weggebracht wilde worden. Toen de taxichauffeurs daar geen gehoor aan gaven, ontstond er een handgemeen waarbij de verdachte een steekwapen pakte. Daarmee maakte hij een stekende beweging naar een van de chauffeurs, die een snee in zijn gezicht opliep. De politie hield de Fransman rond 9.45 uur aan en sloot hem op in afwachting van het onderzoek.


* VERKEERSPOLITIE CONTROLEERT NA KLACHTEN BEWONERS

De Verkeerspolitie zet de komende tijd het verkeershandhavingsteam gericht in op klachten van burgers en assistentie aan districten. De eerste controle deze maand was op de Willemsburg. Politiemedewerkers van bureau Maashaven kregen klachten van bewoners over de snelheid en de geluidsoverlast die de passanten veroorzaakten.
Een week lang hing er een wegkantradar op de brug, die zeven dagen lang de snelheid mat van alle passanten. Van de ongeveer 102.000 passanten reed 83% harder dan 50 km/u. Ruim 55% van deze passanten reed harder dan 57 km/uur. Naar aanleiding van deze uitkomst zal de politie de komende maanden zowel met onopvallende radarvoertuigen, als met de zichtbare lasergun te controleren.


* POLITIE VERWIJST 13-JARIGE DOOR NAAR HALT

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft dinsdagochtend rond 8.15 uur een jongen een HALT-verwijzing gegeven voor het afsteken van vuurwerk. Agenten kregen een melding dat een leerling van een school aan de Mathenesserdijk vuurwerk had afgestoken. De jongen was door een docent naar binnen gestuurd. In zijn tas zat meer vuurwerk. Agenten hebben de 13-jarige Rotterdammer een HALT-verwijzing gegeven.

* MAN AANGEHOUDEN NA 'GRATIS' ETEN
ROTTERDAM CENTRUM - Agenten hielden dinsdagmiddag een man aan die een restaurant wilde verlaten zonder te betalen. Rond 16.15 uur wilde hij een eetcafé aan de van Oldenbarneveltplaats verlaten zonder te betalen. Het personeel waarschuwde direct de politie, die de 55-jarige Rotterdammer kon aanhouden. Op het bureau bleek dat de man deze truc niet voor het eerst uithaalde. Alleen al in de maand november was hij vijf keer betrapt op 'zwart'eten. De Rotterdammer moet zich voor de rechter verantwoorden.


* POLITIE HOUDT INBREKERS AAN
HEENVLIET - De politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag twee
verdachten aan voor een inbraak in een school aan de Bloemendaele. Getuigen zagen hoe twee mannen inbraken en daarna vluchtten met een auto die bij de sporthal stond. Tijdens het buurtonderzoek zagen agenten ineens twee mannen in de richting van de Duyvecamp rennen. Een agent en een politiehond zochten de omgeving af, en in een achtertuin troffen ze de twee verdachten aan. De 20-jarige Zwartewaler en de 23-jarige Rotterdammer zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE HOUDT MAN MET HAMER AAN
MAASSLUIS - De politie hield dinsdagavond rond 20.45 uur een man aan, die op de G.A. Brederolaan met een hamer op een verkeersbord sloeg. Toen de agenten aankwamen, liep de man direct op de politieauto af. Op vijf meter afstand sloeg hij tegen een boom aan en dreigde daarna de agenten met de hamer te lijf te gaan. Toen de man na herhaald verzoek zijn wapen niet wilde laten vallen, gebruikte een agent pepperspray om de man te overmeesteren. De 58-jarige Maassluizer is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* HARDLEERSE AUTOMOBILIST RAAKT AUTO KWIJT

ROTTERDAM OUDE WESTEN - Politieagenten namen dinsdagochtend de auto in beslag van een bestuurder die twee maal op één avond werd betrapt op het rijden onder invloed, die niet in bezit was van een geldig rijbewijs en reed in een onverzekerde auto die niet APK-gekeurd was.
Rond 6.00 uur zagen agenten een automobilist rijden op het Eendrachtsplein. Zij herkenden de man, een 26-jarige Vlisseninger die eerder die nacht met een andere auto was aangehouden bij een controle. Toen bleek dat de man te veel alcohol gedronken had en niet in het bezit
was van een geldig rijbewijs. Hij werd ingesloten om te ontnuchteren. Snel na zijn vrijlating werd hij echter opnieuw aangehouden op het Eendrachtsplein, in een andere auto die niet APK-gekeurd was en niet verzekerd. De Vlissinger is opnieuw aangehouden. Aangezien hij al eerder zonder geldig zonder rijbewijs werd aangehouden is de auto in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT INBREKER AAN
VLAARDINGEN - Politiepersoneel hield dinsdagochtend een jongeman aan die verdacht wordt van poging tot inbraak. Rond 9.30 uur meldde een getuige dat de jongen probeerde om via een balkon de woning aan de Vossiusstraat binnen te dringen. Agenten troffen een jongen aan die voldeed aan het gegeven signalement. Deze 17-jarige Vlaardinger is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hij is ingesloten in afwachting van het verhoor.
Zijn fiets is in beslag genomen. Deze is vermoedelijk afkomstig van diefstal.


* DIEVEN AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Agenten hielden woensdag in de vroege ochtenduren twee mannen aan die verdacht worden van diefstal van bouwmateriaal.
Rond 02.30 uur meldde een getuige dat er personen liepen op het bouwterrein aan de Onacklaan. Agenten namen poolshoogte en zagen op de betreffende locatie inderdaad een bus staan die daar niet thuishoorde. Na enige tijd liepen twee mannen naar de bus, die echter de benen namen op het moment dat zij de agenten zagen. Na een achtervolging over de Onacklaan en de Fascinatio Boulevard hielden agenten hen op een braakliggend terrein. In de bus vonden de agenten verschillende stutpalen die afkomstig waren van het bouwterrein.
Het Rotterdamse tweetal (20, 21) is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hier zijn zij ingesloten in afwachting van het onderzoek.