Provincie Flevoland

Stimulering (internationaal) ondernemerschap jongeren

De Provincie Flevoland draagt EUR 29.000,- bij aan het project Stimulering (internationaal) Ondernemerschap MBO- HBO. Flevoland wil het ondernemerschap onder jongeren stimuleren.

In dit project ontwikkelt het ROC Flevoland gezamenlijk met de HBO-instellingen een voorschakeltraject ondernemerschap voor studenten. Daarnaast worden er twee startertrajecten MBO-HBO opgesteld, waarbij een aantal studenten de kans krijgt om internationale ervaring op te doen.

Naast het stimuleren van ondernemerschap in de brede zin staat specifiek het internationaal ondernemerschap bij de Flevolandse beroepsonderwijsinstellingen hoog op de agenda. Als onderdeel van de startertrajecten gaan studenten eigen mini-ondernemingen opzetten. Deze mini-ondernemingen worden beoordeeld door een deskundige jury. De winnende deelnemers mogen internationale ervaring opdoen en onder andere meegaan met een handelsmissie van de Kamer van Koophandel.

Reactie gedeputeerde

Gedeputeerde Andries Greiner is enthousiast over het project. "Jongeren die interesse hebben in het ondernemerschap moeten zo goed mogelijk worden begeleid en de mogelijkheid krijgen om te kunnen ondernemen. Een project als dit scherpt hun competenties aan en bereidt ze voor op het echte werk. Flevoland is internationaal georiënteerd en daarom is het van belang dat aankomende ondernemers hun internationale kijk vergroten. Er worden regelmatig handelsmissies georganiseerd vanuit Flevoland door partijen als de Provincie Flevoland, de Kamer van Koophandel, het WTC en de OMFL. Het is prachtig dat een paar studenten de kans krijgt om deel te nemen aan een dergelijke missie.
Het initiatief voor dit project is genomen door het ROC Flevoland, dat tevens zorg zal dragen voor de uitvoering.