FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Alstroemeria

FLORAHOLLAND (11 november 2009) - Tijdens de vergadering van 5 november is er stil gestaan bij de nieuwe werkwijze FPC Alstroemeria. K. van 't Klooster is vanaf heden het aanspreekpunt voor het product Alstroemeria.

P. van Nieuwkoop heeft een toelichting verzorgd over de ontwikkelingen veilen klok Naaldwijk. In 2010 wordt er een extra klok ingezet. Dit betekent een wijziging van het veilschema. Alstroemeria zal vanaf 7 januari om 6.00 uur op klok 5 geveild gaan worden. Later in het jaar zal waarschijnlijk gestart worden met beeldveilen van Alstroemeria. Het voorbereidingstraject wordt opgestart. De FPC is positief over de voorgestelde wijzigingen.

E. Smit heeft het nieuwe kwaliteitsbeleid toegelicht. Vanaf 1 januari 2010 zullen er enkele wijzigingen doorgevoerd gaan worden. De kwaliteitsdienst wordt effectiever en efficiënter ingezet. De afgelopen maanden heeft er een intensieve controle op gewicht plaatsgevonden. De FPC adviseert om de gewichtcodering wel werkbaar te houden.

Sinds enkele maanden worden er bij cash & Carry productpresentaties verzorgd. Hiervoor zijn ook Alstroemeria gebruikt. Met deze actie zijn veel afzetpunten bereikt. De productpresentaties leveren het beste resultaat op als zij herhaald worden.

De volgende vergadering zal februari 2010 plaatsvinden.