Weldergroep

'Solliciteren en gezondheid: Beter zwijgen of verstandig spreken?'

Tijdens de Week van de Chronisch Zieken (t/m 14 november) kost de Sollicitatiegids slechts 10,00!

Welder heeft een gids uitgebracht over solliciteren voor mensen met een chronische ziekte, een handicap of een ziekteverleden: 'Solliciteren en gezondheid: Beter zwijgen of verstandig spreken?' In deze herziene versie (2009) zijn de laatste ontwikkelingen en regels verwerkt.

Gids Solliciteren Uit de telefoontjes die de afgelopen jaren bij VraagWelder binnenkwamen blijkt dat mensen met gezondheidsproblemen niet weten wat ze wel of juist niet moeten vertellen over hun gezondheid bij sollicitaties.

Men voelt zich vaak klem zitten: enerzijds is men bang afgewezen te worden voor een baan wanneer de werkgever op de hoogte is van iemands gezondheidsproblemen, anderzijds is men bang voor juridische repercussies als men gezondheidsproblemen tijdens de sollicitatie verzwijgt.

Om sollicitanten te helpen een antwoord te vinden op de vraag wat zij wel of niet moeten vertellen over hun gezondheid heeft Welder de sollicitatiegids uitgebracht. De gids zet u aan het denken en ondersteunt u bij het solliciteren.

Het is een gids en werkboekje met praktische informatie, tips en adviezen, actieplannen, logboekpagina's, vraag- en antwoordrubriek, vragenlijsten en oefeningen.

De sollicitatiegids heeft 5 hoofdstukken:

1. Zelfonderzoek,

2. Arbeidsmarktoriƫntatie,

3. Solliciteren,

4. Brief en CV en

5. Gesprek voeren.