Gemeente Abcoude


Informatie over vaccinatie Mexicaanse griep 0- tot en met 4-jarigen

Op maandag 9 november heeft minister Klink van VWS besloten om alle kinderen in de leeftijdsgroep van zes maanden tot en met vier jaar te vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Van baby's onder de zes maanden worden de ouders en huisgenoten gevaccineerd om zo de pasgeborene te beschermen.

De GGD Midden-Nederland verzorgt de vaccinatie van kinderen en huisgenoten van baby's in de provincie Utrecht (met uitzondering van de stad Utrecht). De gehele vaccinatie bestaat uit twee prikken. Tussen de twee prikken zit een periode van 21 dagen. De eerste vaccinatie vindt plaatst in de week van 23 november en de tweede prik volgt in de week van 14 december.

In de week van 16 november kunnen de ouders/verzorgers en betrokken huisgenoten een uitnodiging met oproepkaarten verwachten. In de brief staat waar en wanneer men voor beide vaccinaties verwacht wordt. Vanwege het korte tijdsbestek waarin er een grote groep gevaccineerd moet worden, vaccineert de GGD Midden-Nederland op acht locaties. Dit betekent dat inwoners van omliggende gemeenten voor hun vaccinatie moeten reizen naar de grotere gemeenten.

Inwoners van de gemeenten Abcoude, Breukelen, De Ronde Venen, Loenen en Maarssen worden verwacht op de priklocatie in Maarssen:

Sportcomplex Bisonsport Bisonspoor 236, 3605 JM Maarssen

De eerste vaccinatieronde is op maandag 23 november, de tweede vaccinatieronde is op maandag 14 december.

Meer informatie vindt op deze website onder Actueel, Grieppandemie.
---

11 november 2009