Gemeente 's-Hertogenbosch

11-11-2009
Lancering website www.s-port.nl

Vandaag, 11 november, lanceerde wethouder Weterings op het Duhamel College de nieuwe website www.s-port.nl de website voor jongeren in 's-Hertogenbosch op het gebied van sport. Tientallen activiteiten en evenementen voor jongeren zijn op de website te vinden. www.s-port.nl is een initiatief van de gemeente 's-Hertogenbosch om zo meer jongeren te betrekken bij verschillende sportactiviteiten in de wijk, de buurt, op school en bij de sportvereniging.

Duhamel College
Op het Duhamel College draait dit schooljaar voor het eerst de opleiding `Ik train mijn stad'. De leerlingen die meedoen aan deze opleiding worden uiteindelijk gecertificeerde `City Trainers'. De medewerkers `S-PORT van de gemeente 's Hertogenbosch verzorgen de opleiding en hebben daarnaast een begeleidende en coachende rol. City Trainers denken mee over een betere invulling van activiteiten voor jongeren, maar draaien ook mee bij de organisatie van die sportactiviteiten. Zo maakt de gemeente niet alleen gebruik van talenten van jongeren in de sport, maar juist ook van hun talent om te organiseren en andere jongeren te bereiken. Jongeren beïnvloeden zo zelf de leefbaarheid in de stad op een positieve manier.

Vandaag zijn ook de City Trainers in opleiding voorgesteld. Op dit moment volgen 13 jongeren van het Duhamel College de opleiding tot City Trainer. De website www.s-port.nl vormt een belangrijk instrument in de promotie van de sportactiviteiten georganiseerd, voor en door, de jongeren.