Gemeente 's-Hertogenbosch

11-11-2009
Groensnoeiacties

't Ven Rosmalen
In samenwerking met wijkraad 't Ven is er op zaterdag 7 november ook een groensnoeiactie in de wijk 't Ven in Rosmalen georganiseerd. Bewoners hadden de mogelijkheid om hun tuin te snoeien en het groenafval op verschillende, aangegeven plaatsen in de wijk neer te leggen. Heel veel bewoners hebben deze kans aangepakt om de tuin winterklaar te maken. De gemeente is tot 18.00 uur bezig geweest om het groen op te halen. In totaal zijn er zeven vrachtwagens groenafval opgehaald. De wijkraad heeft samen met de gemeente een rondje door de wijk gemaakt en gekeken welke werkzaamheden er uitgevoerd kunnen worden. Samen gaan we aan de slag in de wijk!

Rompert
Op zaterdag 7 november hebben bewoners van de wijk Rompert een schoonmaakactie in hun buurt georganiseerd. Ongeveer 30 bewoners hebben actief meegedaan aan de actie. De zon scheen en het was stralend weer. Basisschool de Cirkel Noord was zo vriendelijk om hun school ter beschikking te stellen als startlocatie voor de actie. Rond half 11 gingen groepjes bewoners op pad. Gewapend met een prikker, hesje en vuilniszak was het een uitdaging om de wijk vrij te maken van zwerfvuil. En dat is gelukt. Een auto vol met vuilniszakken is het bewijs! Omdat je van schoonmaken trek krijgt stond er bij terugkomst een frietkar klaar waar de vrijwilligers iets lekkers konden bestellen.

PJ-friends
Het viel verschillende bewoners op dat er minder vuil in de wijk lag als voorheen. Dat is een goed teken! Elke vrijdag gaat een groepje PJ-friends onder begeleiding van een ouder een uurtje de wijk in om zwerfvuil te ruimen. Daar worden nu al de vruchten van geplukt! Met dit soort initiatieven wordt de wijk een stuk schoner!

Groensnoeiactie
Het initiatief van de bewoners om zelf een actie te organiseren wil de gemeente graag stimuleren. De gemeente heeft daarom tijdens de wijkactie ook een groensnoeiactie in de Rompert georganiseerd. Bewoners konden zelf hun tuin snoeien en het afval op aangegeven plaatsen in de wijk neerleggen. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat het werd opgeruimd. Zo zien ook de tuinen er weer opgeruimd uit! In totaal zijn er tweevrachtwagens met groenafval opgehaald. Samen voor een schoon s-Hertogenbosch

Samen voor een schoon
's-Hertogenbosch
De gemeente voert al een tijdje de campagne `Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch'. Met deze campagne willen we een stukje bewustwording creëren met betrekking tot het vuil wat in onze stad ligt. Initiatieven van bewoners zoals de schoonmaakactie in de Rompert willen we graag ondersteunen!