Gemeente Stede Broec

Inzenders Alcohol Nee contract nog even in spanning Ruim 70 jongeren hebben de afgelopen maand het Alcohol Nee Contract teruggestuurd. Een mooi resultaat vind burgemeester Eggermont. In het contract beloven de jongeren aan hun ouders dat zij niet voor hun 16e alcohol zullen drinken.

Burgemeester Eggermont heeft alle Stede Broecse jongeren die vanaf september naar het voortgezet onderwijs zijn gegaan, een brief gestuurd. Bij de brief zat het Alcohol NEE contract. Doel van het contract is dat deze jongeren met hun ouders (en vrienden) praten over het in aanraking komen met alcohol en het gebruik daarvan. Nu deze jongeren deel uitmaken van het voortgezet onderwijs is de kans dat ze met alcohol in aanraking komen toegenomen.

Contract
Verrassing
Wij hebben de jongeren beloofd dat zij die het contract terugsturen kans maken op een van de tien cd-bonnen. Maar ook de andere inzenders krijgen een verrassing. Wat dat precies is, houden we nog even geheim. Wel kunnen we alvast zeggen dat het om een activiteit gaat waarvoor de jongeren nog een uitnodiging krijgen.

Bekendmaking prijswinnaars
De inzenders van het Alcohol Nee contract moeten nog even in spanning blijven. Tijdens de verrassingsactiviteit zal burgemeester Eggermont de prijswinnaars bekend maken.

Alcohol Nee contract in Westfriesland
Ook de andere burgemeesters van Westfriesland hebben jongeren, veelal brugklassers, een brief gestuurd. In totaal hebben zoân 300 Westfriese jongeren aangeven niet voor hun 16e jaar alcohol te gebruiken. Dit is ruim de helft meer dan vorig jaar.

Kijk voor meer informatie op www.westfrisland.nl