Gemeente Dirksland


Verbouw en renovatie gemeentehuis Dirksland is achter de rug

Donderdag 5 november overhandigden de architect, de heer K. Ratsma, en aannemer, P. Kalle, een op linnen afgedrukte foto van het gemeentehuis van Dirksland aan burgemeester Stoop.

In mei 2008 is gestart met de verbouw en renovatie van het pand aan de Voorstraat 21-23. De verbouwing is inmiddels achter de rug en het nieuwe pand is reeds volledig in gebruik. Met het aanbieden van het geschenk benadrukken de heren de prettige samenwerking en succesvolle afronding van het project.

Â

Architect en aannemer overhandigen burgemeester Stoop een foto van het verbouwde en gerenoveerde gemeentehuis.

Waarom verbouwen?
Per 1 januari 2007 werd de Wet Maatschappelijke Ondersteuning ingevoerd. Hiermee ontstond de behoefte aan een zorgloket. De publieksbalie kon, in verband met de beschikbare ruimte, niet worden uitgebreid. Na de mogelijke varianten te hebben overwogen is ervoor gekozen om het zorgloket te realiseren in het pand Voorstraat 21-23.

Aanpassingen gemeentehuis
Niet alleen in het aangrenzende pand is veel verbouwd de laatste tijd. Als bezoeker van het gemeentehuis zult u zien dat een grote wachtruimte is gerealiseerd, door het verplaatsen van de oude commissiekamer naar de achterkant van het gebouw. Dit betekent voor u meer privacy, wanneer u bij de publieksbalie van onze gemeente staat.

Wijziging dienstverlening
De gemeente Dirksland streeft naar een optimale dienstverlening, daarom is een scheiding aangebracht tussen de publieksbalie/centrale balie en het zorgloket. De medewerkers aan de centrale balie hebben een allround opleiding gevolgd, waarmee zij u van dienst kunnen zijn op verschillende gebieden. De medewerkers van Sociale Zaken vindt u aan de andere kant van de wachtruimte. Hier bevindt zich het zogeheten zorgloket.