NEN


Duurzaam verbouwen

woensdag 11 november 2009, 13:15

Op 19 oktober ondertekenden de organisatie 'Meer Met Minder' en elf gemeenten in Breda het projectplan 'Maak je verbouwing duurzaam!' Daarmee is een grote stap gezet in de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. 'Meer Met Minder' is het landelijke programma dat als doel heeft om in de bestaande woningbouw 30 procent energie te besparen.

Het programma 'Meer Met Minder' loopt tot 2020. Tot 2020 moeten er ongeveer 2,4 miljoen bestaande woningen worden aangepakt. In de regio Breda startte op 19 oktober een 'Meer Met Minder-project'. Het project richt zich specifiek op particuliere woningeigenaren die hun woning willen verbouwen of onderhoudswerkzaamheden gaan uitvoeren. Het project heet daarom: Maak je verbouwing energiezuinig en duurzaam.

Digitaal informatiecentrum
Bouwend Nederland Regio Zuid en Uneto-VNI hebben zich mede ingespannen voor het inrichten van het digitale 'informatiecentrum duurzaam bouwen'. Via dit informatiecentrum worden particulieren geïnformeerd en gestimuleerd over de mogelijkheden en voordelen van het project en van 'Meer Met Minder'. Het digitale informatiecentrum is te vinden op www.duurzaambouwenregiobreda.nl.

Meer Met Minder-teams
Daarnaast worden er in de regio een aantal 'Meer Met Minder-teams' actief. Woningeigenaren die energiebesparende maatregelen willen laten uitvoeren, kunnen zich melden bij een 'Meer Met Minder-team', dat bestaat uit een bouwbedrijf, installatiebedrijf en een 'EPA' (energieprestatieadviseur). Het voordeel voor de consument is dat hij één aanspreekpunt heeft, wordt ontzorgd gedurende het gehele traject van financiering via uitvoering tot nieuw energielabel en de verlaging van de voorschotnota energie. Daarna komt de consument in aanmerking voor een aantrekkelijke 'Meer Met Minder-subsidie'. Hoeveel die subsidie bedraagt en hoe de consument die kan aanvragen, is te vinden op www.duurzaambouwenregiobreda.nl.

De deelnemende gemeenten zijn: Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem en Zundert.

zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN Bouwmail (Publicatie)