Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Nieuwe functie bij UM voor waarnemend algemeen directeur Provincie Fred Offerein wordt Managing Director van het project Sciences

De huidig waarnemend algemeen directeur bij de Provincie Limburg, drs. F. J. Offerein, wordt per 1 december Managing Director van het project Sciences bij de Faculteit Humanities and Sciences van de Universiteit Maastricht (UM). In die functie wordt hij, als rechterhand van de decaan, verantwoordelijk voor het opzetten en doorontwikkelen van de studierichting Sciences. Belangrijke elementen hierin vormen de Chemelot Campus en Life & Sciences Campus Maastricht.

Fred Met het aanvaarden van deze functie verlaat de heer Offerein de Provincie Limburg na ruim twintig jaar. Een periode waarin hij als projectmanager vorm heeft gegeven aan de planontwikkeling Grensmaas, als afdelingshoofd een belangrijke rol vervulde in de ruimtelijke ordening en als lid van de directie zeven jaar mee sturing heeft gegeven aan de doorontwikkeling van provinciale organisatie. Sinds begin dit jaar vervulde de heer Offerein tevens de functie van waarnemend algemeen directeur/secretaris. Het College van GS spreekt waardering uit voor het feit dat de heer Offerein met zijn overstap naar de UM heeft willen wachten tot de benoeming van een nieuwe algemeen directeur. Enkele weken geleden werd bekend dat de heer mr. A.C.J.M. de Kroon per 1 februari 2010 in die functie is benoemd. Het college van GS wenst de heer Offerein veel succes in zijn nieuwe functie. Het College is overtuigd dat hij vanuit de UM opnieuw veel kan betekenen voor verdere versterking van de Provincie Limburg.

11-11-2009 16:45