Politie IJsselland

Getuigenoproep: Poolse man opgelicht door nepagenten

Deventer, 11-11-2009

Deventer Op de Lubeckstraat werd dinsdagmiddag 10 november omstreeks 12.40 uur een 54-jarige man uit Polen door twee mannen, die zich voordeden als politieagenten, beroofd van een fors geldbedrag. Hij zat als passagier in een groene bestelbus die op de Lubeckstraat aan de kant werd gezet door een grijze Audi A4 stationwagen met blauwe verlichting in de grille. De bestuurder van de bestelbus dacht dat het een politieauto betrof. In de Audi zaten twee mannen, waarvan er een uitstapte en aan de drie inzittenden van de bestelbus (naast de twee mannen zat er ook nog een vrouw in dit voertuig) vroeg onder andere of ze geld bij zich hadden. De 54-jarige man gaf aan dat hij een behoorlijk geldbedrag hij op zak had, waarop de agent het totale bedrag meenam voor controle. Hij liep vervolgens terug naar de Audi, stapte aan de passagierszijde in en reed samen met de bestuurder weg. Omdat de verbaasde Polen het niet vertrouwden, namen ze direct contact op met de politie.

De Polen hebben de man die in de Audi bleef zitten, niet goed kunnen zien. Het was vermoedelijk een lange man met halflang, stijl, zwart haar en een donkere jas aan. De man die het geld in beslag nam heeft kort blond haar, is ca. 1.75 à 1.80 m. lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg een donkere trui met V-hals en daaroverheen een kort, beige jack. De man heeft een doorleefd gezicht met vermoedelijk een litteken op de linkerwang.

De politie is op zoek naar meer informatie en roept getuigen op zich te melden. Beschikt u over meer informatie of heeft u die middag iets gezien dat verband kan houden met deze zaak, neemt u dan contact op met de politie Deventer-Centrum via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via Bel M., Meld misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.