Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-11-2009

Man aangehouden voor diefstal fiets

BREDA: De politie hield dinsdagochtend een 27-jarige man uit Breda aan in zijn woning. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets. De eigenaar van de fiets, een 47-jarige man uit Breda, zag die ochtend een man rijden op zijn fiets. Het voertuig was begin deze maand op de Westerhagelaan ontvreemd. De 47-jarige gedupeerde sprak de man op de fiets aan en vertelde hem dat de fiets van hem was. De man vertelde hem dat hij de fiets mocht terugkopen en dat hij daarvoor later op de dag naar de woning van de man kon kopen. Even na 11.00 uur werd de verdachte aangehouden in zijn woning. Hij verklaarde de fiets te hebben gekregen. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
De fiets is in beslag genomen en zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. Hij deed al eerder deze maand aangifte van de diefstal via internet.

Bredanaar aangehouden na mishandelen vriendin op straat

BREDA: Dinsdag meldde een getuige rond 14.00 uur dat er een vrouw werd mishandeld in de Meerten Verhoffstraat. De politie trof een 20-jarige vrouw uit Breda aan en haar 18-jarige vriend, die ook afkomstig is uit Breda. De vrouw verklaarde dat ze tijdens een conflict door de man was vastgegrepen, geknepen en aan de haren getrokken. Ook zou de man haar hebben bedreigd.
De politie hield de 18-jarige Bredanaar aan en stelde hem op het politiebureau in verzekering.

Bestuurder onder invloed aangehouden

BREDA: De politie hield woensdag rond 01.30 uur een 25-jarige man uit Dorst aan voor rijden onder invloed en roekeloos rijden. Hij werd door surveillerende agenten aangesproken, terwijl hij in zijn auto zat. De auto stond midden op het Kloosterplein stil met draaiende motor. De man reageerde nauwelijks op het aanspreken. De bestuurder bleek niet in bezit van een rijbewijs, aangezien deze al eerder was ingevorderd in verband met een aanzienlijke snelheidsovertreding. Ook werd er een flesje met vermoedelijk GHB in de auto aangetroffen en een lege drugswikkel. Deze zijn in beslag genomen.
De man is ingesloten op het politiebureau. Tegen hem wordt
proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: De politie zag tijdens surveillance op woensdag om 02.30 uur een auto staan in de Namenstraat. De auto reed na passeren van de politieauto weg. Korte tijd later zag de politie de auto weer rijden in de Tienenstraat, waar hij keerde en de Maaseikstraat inreed. Aan de hand van het opvallende rijgedrag van de bestuurder controleerde de politie het kenteken van de auto. De APK-keuring van de auto bleek te zijn vervallen en de bestuurder werd staande gehouden in de
Charleroistraat. Bij het aanspreken van de man viel de agenten op dat hij naar alcohol rook. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.
Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag daarvan bedroeg 740 ug/l. Het rijbewijs van de 29-jarige Bredanaar is ingevorderd en voor hem is een onderzoek naar rijgeschiktheid
aangevraagd bij het CBR. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser bestolen van gsm

BREDA: Dinsdag werd een 18-jarige man uit Rijsbergen in het Valkenberg Park beroofd van zijn mobiele telefoon. De man fietste rond 22.45 uur richting het station met twee vrienden, toen een onbekende man aan zijn fiets trok. De man moest daardoor stoppen. De onbekende vroeg of hij een telefoon kon lenen. Hij nam de telefoon van de 18-jarige man aan en wilde hem niet teruggeven. De man bedreigde de jongeren, die hierop wegfietsten. De man liep vervolgens richting het centrum. De politie neemt aangifte op van de gedupeerde.

8 bekeuringen bij snelheidscontrole

BREDA: De politie hield dinsdag tussen 15.00 uur en 16.00 uur een snelheidscontrole op het Minervum. Er zijn 111 voertuigen
gecontroleerd. 8 van hen reden te hard. Hoogst gemeten snelheid betrof 116 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. Ook is er een bekeuring
uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en het niet goed bevestigen van de losbreekreminrichting.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-11-2009 17:13 | © Regio Midden en West Brabant |