Gemeente Echt-Susteren


Fietsverlichtingscampagne- LEDs, DOE HET

De regionale campagne âLEDs, DOE HETâ gaat van start. De campagne heeft tot doel steeds meer scholieren veiliger naar school te laten gaan. Deze campagne is een coproductie van een aantal organisaties die zich met verkeersveiligheid bezighouden. Dit project werken een groot aantal gemeenten, politie en ook Essent samen. Doel is om veilige verlichting te creëren op (kinder)fietsen, door gratis verlichting uit te delen én voorlichting te geven aan ouders en kinderen. Want, als je verlichting niet oké is, krijg je een boete.

Â

Actie op scholen

De brugklasleerlingen van 15 middelbare scholen en alle schoolkinderen van de groepen 7 en 8 in Echt ontvangen gratis fietsverlichtingsetjes. âGratis, maar niet vrijblijvendâ, laat projectleider Jan van Schijndel van adviesbureau Van Schijndel Advies weten. De ouders en verzorgers van de kinderen krijgen een brief, waarin het project wordt uitgelegd. Uiteraard zal de politie na de uitgifte van de fietsverlichtingsetjes meerdere controles bij en rondom scholen uitvoeren. Naast bestaande handhavingscontroles wordt er in november en december a.s. in heel Limburg extra gecontroleerd op het hebben van goede fietsverlichting. Ook het ontbreken van reflectie op de achter, van trappers of wielen is strafbaar. Wie dat niet in orde heeft, krijgt een boete van ⬠20,-. Want: âzonder licht, een boete wellichtâ.

Â

Samenwerkende partners

In het project werken het Regionaal MobiliteitsOverleg (RMO) Weert-Roermond, de politie Limburg-Noord, Veilig Verkeer Nederland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) samen. In het RMO zijn de gemeenten Beesel, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert vertegenwoordigd. Ook Essent is bij het project betrokken.