Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Toponderzoek in je boekenkast met EXPERIMENT NL 2

11 november 2009

EXPERIMENT NL 2, wetenschap in Nederland ligt nu in de winkels

Na het succes van het eerste deel van Experiment NL, ligt nu ook Experiment NL 2 in de winkels. Het vierde NWO-publieksboek Experiment NL 2 beschrijft in begrijpelijke taal opmerkelijke, briljante, leuke en spannende onderzoeksprojecten van het afgelopen jaar. Lees hoe we verlegen mensen kunnen helpen, welke rol de mobiele telefoon speelt in Afrika en hoe een babychimpansee opgroeit zonder aandacht.

Nederland herbergt enorm veel wetenschappelijk talent. In Experiment NL deel 2 vind je een evenwichtige verzameling van tot de verbeelding sprekend onderzoek van het afgelopen jaar. Hoe gaan we de crisis te lijf? Hoe leren wij anno 2009? Was het leven vroeger beter? En hoe bestrijden we misdaad met wetenschap? Dat lees je in Experiment NL 2. Ontdek dat je het beste flink kunt slijmen als je op sollicitatiegesprek gaat. En dat je doktersrekening een stuk lager wordt als je weggaat uit de stad en een huisje koopt op het platteland.

Experiment NL presenteert in begrijpelijke taal de meest opvallende onderzoeksprojecten van NWO van het afgelopen jaar. Onderzoekers uit alle disciplines komen aan het woord en tonen hun bevindingen aan mensen die geïnteresseerd zijn in wetenschap, vernieuwing en de wereld om hen heen. Nederlandse wetenschappers vertellen over hun meest opmerkelijke ontdekkingen en filosoferen over de mogelijkheden in de toekomst. De duidelijke maar ook intrigerende en verrassende illustraties maken het boek compleet.

Wetenschap is nu niet alleen voor iedereen begrijpelijk, maar ook makkelijk te vinden én betaalbaar. Experiment NL zal, behalve in de reguliere boekwinkels, ook bij de kiosk op het station, de sigarenwinkel op de hoek en bij het benzinestation te koop zijn voor maar EUR 17,95. Tot 1 december geldt de speciale prijs van EUR 14,95.

NWO financiert excellent wetenschappelijk onderzoek. Met deze jaarlijkse uitgave wil NWO de door NWO gefinancierde onderzoekers een podium geven en laten zien wat voor fantastisch onderzoek er in Nederland gedaan wordt. De boeken Verwondering, Op onderzoek en Experiment NL deel 1 gingen deze uitgave voor.

Recensie-exemplaren kunt u aanvragen via Susanne van Leeuwen.

Boekgegevens

Experiment NL, Wetenschap in Nederland. Redactie M. Senten, G+J Publishing, Diemen/Den Haag 2009. ISBN 978-94-6044-014-4, 220 blz., prijs: EUR 17,95.

..............................