Gemeente Echt-Susteren


Gemeente start met grote opknapbeurt van Spaanshuisken in Koningsbosch

Omdat de wegverharding in de Dr. Felsweg en in Spaanshuisken slecht is en om de afvoer van regenwater en de verkeersveiligheid te verbeteren wil de gemeente nog dit jaar en volgend jaar beide wegen opknappen. Dat wil zeggen de Dr. Felsweg vanaf de bebouwde komgrens tot aan de grens met Duitsland en de weg Spaanshuisken. De bestaande asfaltverharding en de bermverharding gaan we vervangen, de straatverlichting gaan we vernieuwen en we gaan enkele nieuwe bomen planten.

En bovendien willen we de straat verkeersveiliger gaan inrichten. Ook zullen er kabels- en leidingwerkzaamheden worden verricht. Al met al een totale herinrichting dus.

In het voorjaar van 2010 willen we starten met de uitvoering en medio 2010 willen we klaar zijn. Voor deze grote opknapbeurt zijn we nu al bezig met onderzoeken naar de kabels en leidingen, de ondergrond, de wegfundering en de asfaltverharding.

We zijn ook bezig een ontwerptekening te maken.

Â

Op dinsdag 17 november om 19:30 uur in café /cafetaria/eetkamer âOp de Boomâ Spaanshuisken 13 in Koningsbosch willen we met bewoners en belangstellenden over het voorlopige schetsontwerp en de vervolgstappen van gedachten wisselen. De informatieavond zal worden geleid door de wethouder van Openbare Werken van de gemeente Echt-Susteren, de heer Janssen.