Ingezonden persbericht


Persbericht
Eindhoven / Amersfoort, 8 juli 2009

Het Nationaal Sustainability Congres 2009: Mijlpaal voor verandering!

Nationaal Sustainability Congres viert 10-jarig bestaan met zeer hoogwaardig programma

Op woensdag 11 november 2009 vindt alweer de 10e editie plaats van het Nationaal Sustainability Congres. De organisatie (advies- en ingenieursbureau DHV en congresbureau CKC) is verheugd met deze jubileumeditie een zeer hoogwaardig en inspirerend programma te kunnen bieden. Verandering is daarin de rode draad.

In de tijd van economische crisis is het duidelijk dat huidige ontwikkelingen nieuwe kansen bieden, maar dat er ook veranderingen noodzakelijk zijn. Enerzijds om te leren van fouten uit het verleden en anderzijds omdat duurzame ontwikkeling steeds noodzakelijker wordt en het bereiken van de duurzaamheiddoelen steeds moeilijker zal worden.

Dit jaar is de gemeente Den Haag gastheer van het congres. Burgemeester Jozias van Aartsen zal de duurzaamheiddag openen in het prestigieuze Congrescentrum World Forum.

Het ochtendprogramma zal verder ingevuld worden met een topdebat over "Change" De deelnemers aan het debat zijn: Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de SER, Johan van de Gronden, directeur Wereld Natuur Fonds, Piet Moerland, de nieuwe CEO van Rabobank en Baptiest Coopmans, lid van de Raad van Bestuur van KPN. Voordat het debat start, presenteert ieder zijn visie op het onderwerp.

Daarnaast biedt het programma 12 actuele, interactieve themasessies, ingevuld door onze themapartners: Gemeente Den Haag, Rabobank, Athlon Car Lease, VolkerWessels, Climate Neutral Group, ministerie van VROM, Eneco, Provincie Zuid-Holland, De Energie Transitie, MVO Nederland en Leaders for Nature. Deze vooraanstaande organisaties zullen hun duurzame ambities, initiatieven en ervaringen met de deelnemers delen.

In het plenaire middagprogramma worden de veranderingen in de Verenigde Staten van Amerika gepresenteerd. Door de nieuwe president staan Sustainability en Change in de VS hoog op de politieke agenda. Barack Obama wil onder meer klimaatverandering aanpakken door gebruik van schone en duurzame energie. Maar wat is hiervoor nodig en hoever zijn de gemaakte plannen? Na opening door de Amerikaanse ambassadeur in Nederland (gevraagd) zullen twee Amerikaanse experts de ontwikkelingen toelichten. De organisatie maakt binnenkort de namen van deze sprekers bekend.

Poolreiziger/klimaatonderzoeker Marc Cornelissen zal het Nationaal Sustainability Congres op inspirerende wijze afsluiten. Hij zal zijn keynote-presentatie ondersteunen met treffende beelden.

Zoals al tien jaar gebruikelijk kunnen de bezoekers tijdens de pauzes weer netwerken op de Sustainability Fair die geheel is voorzien van duurzame en smakelijke hapjes en drankjes.

Kortom, 11 november is het World Forum Den Haag the place to be voor iedereen met duurzaamheidambities die niet bang is voor verandering. De organisatie gaat er dan ook vanuit dat het congres, net als de voorgaande twee edities, geheel volgeboekt zal raken. Inschrijven is reeds mogelijk.
Voor aanmelden en het complete programma: www.sustainability-congres.nl