Ingezonden persbericht


Realisatie van burcht met bijzondere dubbelfunctie

Bouw 25 appartementen boven nieuwe
brandweerkazerne in Schagen van start

In hartje Schagen wordt op woensdag 11 november het officiële startsein gegeven voor de bouw van 25 appartementen boven de nieuwe brandweerkazerne. Op deze dag zal de eerste paal van het project OranjeRood de grond ingaan. De brandweer van de gemeente Schagen speelt hierbij uiteraard een bijzondere rol. Het project is een samenwerking van de gemeente Schagen en Bouwcompagnie Project bv, de ontwikkelingsafdeling van Wooncompagnie. Het is de verwachting dat de appartementen in het voorjaar van 2011 worden opgeleverd.

Aan de Hofstraat verrijst een burcht met een opmerkelijke dubbelfunctie: een moderne brandweerkazerne (op een zeer strategische locatie) en daarboven verschillende woningen. Dankzij het ontwerp van Leeuwenkamp Architecten uit Alkmaar ontstaat een markant en expressief gebouw. 'Een burcht die zijn verschillende maatschappelijke functies duidelijk tot uiting brengt en tegelijkertijd compleet aansluit bij de omgeving,' aldus de architect.

Vorstelijk wonen in historisch Schagen
OranjeRood geeft bewoners een gevoel van vorstelijk wonen, op een prachtig uitkijkpunt in het historische Schagen en aan de nieuwe entree van de stad. De locatie is bijzonder: aan de ene kant van de Hofstraat prijkt het kasteel van Schagen en aan de andere zijde straks dus de opmerkelijke burcht. Het project wordt gerealiseerd door VBK Noord West uit Schagen.

OranjeRood wordt een vijf verdiepingen tellend gebouw. De eerste twee verdiepingen zijn bestemd voor de brandweer en daarboven worden 25 appartementen, verdeeld over drie verdiepingen, gerealiseerd. Via de centrale ingang zijn de appartementen zowel met de lift als met de trap bereikbaar. Buiten het complex worden bergingen geplaatst. De royale appartementen zijn gelijkvloers en variëren in grootte van 65 tot 145 vierkante meter.

Nog verschillende appartementen te koop
De appartementen worden aangeboden in de categorieën 'koopzeker' en 'regulier'. Er zijn nog verschillende appartementen te koop. Meer informatie over het project is verkrijgbaar bij Vlieg Makelaars, Handelsstraat 2 in Schagen (0224 - 296441) of via www.oranje-rood.nl.




Ingezonden persbericht