Ingezonden persbericht


Theater LANTAREN/VENSTER

PERSBERICHT
Maandag 02 november 2009


1


2 'DE NEUS' VAN GOGOL EN ANDER FRAAIS

Woensdag 11 november 2009

In geuren en kleuren 'De neus' van Gogol en ander fraais.

Nikolaj Gogol is dit jaar 200 geworden. Dat moet gevierd en wel op de elfde van de elfde - een beter datum voor deze grootse absurdist uit de wereldliteratuur is moeilijk denkbaar. "In geuren en kleuren" is een ludiek programma waarin Gogol centraal staat.
1. 'Omgekeerde maag', inleiding op leven en werk van Nikolaj Gogol door slavist en vertaler Arie van der Ent; Aanvang: 16.00 uur.
2. 'Het geurorgel'. Aanvang: 16.30 uur.
Ed van der Gaag zal de werking van het gehele reukorgaan toelichten. Bianca Milan geeft een presentatie over "De elektronische neus". Tot slot kunnen we de werking van onze neus in praktijk brengen door te snuffelen aan potjes met geuren. Hoeveel geuren kunt u herkennen?
3. Voorlezing van het beroemde verhaal 'De neus', het reukorgaan van de arme Kovaljov dat een tijdlang een geheel eigen leven gaat leiden, maar op miraculeuze wijze op zijn plaats terugkeert. Aanvang: 17.30 uur.
4. Tentoonstelling van 11 'Neuzen' van Rotterdamse beeldend kunstenaars als: Marita Beukers, Ron Blom, Willem van Hest, Manuel Kneepkens, An van Rossum, Suzanne Scholten, Thea van Doorn, Flip Kolet, Leo de Jong en Frans Peters; Aanvang: 19.00 uur.
5. Voorleesmarathon, te beginnen met een concertante opvoering van het beroemde toneelstuk 'De revisor'. Aanvang: 20.00 uur.

Het programma is een samenwerking met de DCMR en de stichting HOC|HOC.

Aanvang 16:00 uur. Entree gratis.

Noot voor de redactie,