Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BLIND DATE - NIEUWE THEATERMAKERS ON TOUR

Zin in een sneak preview? Als eerste op de hoogte zijn van nieuw talent én de successen van morgen ontdekken? Ga een Blind Date aan met aanstormende theatermakers!

Almere, 2 november 2009

BARST, EEN POGING TOT BUIGEN: EEN UNIEKE VOORSTELLING MET TEKST, BEELD EN BIJZONDERE MUZIEK.

Barst, de novembervoorstelling van Blind Date, wordt gemaakt door Daniëlle van de Ven en Joëlke Sanderse, de winnaressen van de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2008.

Jaloezie, haatgevoelens, fanatisme en ongebreidelde woede. Een confrontatie tussen de twee koninginnen Maria en Elizabeth. Over macht en alle variaties die maar mogelijk zijn. Alle twee sterk, onbuigzaam. Liever barsten dan buigen. Wat begint als een confrontatie tussen twee koninginnen eindigt als een ontmoeting tussen twee vrouwen. Wat ligt er verborgen achter de schijn? Wie gaat er schuil achter de rol van koningin? Welke pijn openbaart zich? Welk gemis?

Barst is een fysieke voorstelling als een fileermes. Een nauwkeurige choreografie van gewelddadig driftleven en de vele rollen die men speelt teneinde de bittere waarheid te omzeilen.

Geïnspireerd op Maria Stuart van Friedrich von Schiller.

Begeleider/eindregie: Paul van der Laan
Toneelbeeld: Marlies Schot
Dramaturgie: Marijn de Langen
Producenten: Grand theatre Groningen, Laswerkplaats Amersfoort en De Lieve Vrouw Amersfoort.

woensdag 11 NOVEMBER 20.30 UUR
Prijs per voorstelling 12,50 euro / in hele serie 70 euro

Diner voor 2 voor de prijs van 1
Proef de herfst in Theatercafé en restaurant Waterfront. T/m 28 november eet je met 2 en betaal je slechts voor 1! Een uitgebreide kaart: driegangenmenu, simpele pasta, salade of saté. Reserveer een tafel via bespreekbureau@schouwburgalmere.nl of bel 036-84 55 555 (di t/m zo vanaf 16.00 uur). www.schouwburgalmere.nl



Ingezonden persbericht