Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 04-11-2009

Een echt reisboek voor het leven!
10 Stappen op weg naar persoonlijk ondernemerschap

Bijen kunnen niet vliegen, hun lijf is veel te zwaar voor die dunne vleugeltjes. Maar bijen weten dat niet. En daarom vliegen ze onbevangen rond. Joop van den Ende, Hans Wijers, en Angela Merkel bereikten posities die niet haalbaar waren. Maar ze deden het niettemin. Ondernemerschap gaat vooral over het managen van de weerstanden in jezelf. Je managet anderen het best door jezelf te managen. En je te laten managen. Daarbij is een houding belangrijker dan een doel. Resultaatgerichtheid leidt tot een aankomstoriëntatie. Dat is vragen om teleurstellingen. Een reisoriëntatie is avontuurlijker, afwisselender en permanent stimulerend. 'Zijn-we-der-al?' kunnen kinderen soms dreinen. Terwijl de reis net begonnen is! Bij de voorbereidingen al. Dit is een echt reisboek. Voor het leven, thuis en op het werk.

Persoonlijk ondernemerschap is niet het exclusieve terrein van de leidinggevende en eigenaren maar ook van elke medewerker binnen een organisatie. Dit in tegenstelling tot vele management literatuur waar de leidinggevende de initiator is. Dit boek gaat over het doodeenvoudige feit dat als je het beste en het mooiste uit jezelf wilt halen, de kans dit te behalen het grootst is als jijzelf het initiatief neemt, als het bij jou begint!

De drie centrale vragen van dit boek zijn:
~ Wat weerhoudt je ervan op je werk het beste en mooiste uit jezelf en anderen te halen? ~ Hoe kun je op je werk het beste en het mooiste uit jezelf en anderen halen? ~ Wat levert het je op als je het beste en het mooiste uit jezelf en anderen haalt?

Over de schrijver
Hans Heijnen heeft via de nodige persoonlijke en zakelijke crisissen aan den lijve ondervonden en gevoeld wat het betekent om in een destructief dal te zitten en daaruit weer omhoog te klimmen. Met vallen en opstaan, met pijn en plezier en met de hulp van anderen wandelt hij nu 'zijn' pad en volgt hij zijn rode draad.

ISBN: 978-90-78071-71-6
Auteur: Hans Heijnen
Prijs: E 25,00
Verschijnt: 11 november
www.vanierland.nl




Ingezonden persbericht