Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Den Haag, 9 november 2009

MANSHOLTLEZING DOOR PIETER VAN VOLLENHOVEN

Woensdag 11 november in Stadhuis Den Haag

Op woensdag 11 november houdt Prof.mr. Pieter van Vollenhoven de twaalfde Dr. Sicco L. Mansholtlezing in het Stadhuis van Den Haag op uitnodiging van de Vereniging van Europese Journalisten (VEJ). Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, beschermheer van de VEJ, zal in zijn hoedanigheid van Voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn licht laten schijnen over het thema 'Onafhankelijk onderzoek naar rampen en ongevallen: het Europese perspectief'. De burgemeester van Den Haag zal als gastheer optreden voor de lezing.

Dr. Sicco L. Mansholtlezing
De Mansholtlezing is een initiatief van de Vereniging van Europese Journalisten (VEJ). Eerder hielden o.a. de Eurocommissarissen F. Bolkestein en N. Kroes, Vice-premier Bos, en Minister-President W. Kok en J.P. Balkenende een Mansholtlezing.

Programma
13.45 uur: Ontvangst
14.15 uur: Welkomstwoord door de burgemeester van Den Haag, J.J. van Aartsen 14.25 uur: Welkomstwoord door de voorzitter van de VEJ, G.A. van der Kooy 14.30 uur: Mansholtlezing door Prof.mr. Pieter van Vollenhoven 15.15 uur: Gelegenheid tot het stellen van vragen
15.25 uur: Afsluiting Mansholtlezing
15.30 uur: Aanvang receptie
16.45 uur: Einde

Locatie: Haagse Lobby, ingang Openbare Bibliotheek Den Haag (voor het Stadhuis), Spui 68. De Haagse Lobby is gelegen op de tiende verdieping.

-/-
Noot voor de redactie (