Gemeente Doetinchem

Persbericht, 9 november 2009

Doetinchem organiseert werksessie verkeersveiligheid

In het kader van de nieuwe verkeersveiligheidvisie organiseert de gemeente Doetinchem op woensdagavond 11 november aanstaande in het stadhuis een werksessie verkeersveiligheid met verschillende Doetinchemse partijen. Wethouder van verkeer, Loes van der Meijs opent om 19.00 uur de bijeenkomst. Doel van de bijeenkomst is het verzamelen van bouwstenen voor het opstellen van de nieuwe visie. Sinds augustus 2009 is de gemeente hiermee bezig. De gemeente wil met de nieuwe visie het aantal verkeersslachtoffers verminderen en de verkeersveiligheidsbeleving verhogen.

Voor deelname aan de werksessie zijn verschillende Doetinchemse belanghebbenden uitgenodigd die nauw betrokken zijn bij verkeer en vervoer, waaronder de politie, wijk- en dorpsraden, basis- en middelbare scholen, ondernemersverenigingen, Veilig Verkeer Nederland en verschillende autorijscholen. Samen zullen zij de verkeerssituatie in Doetinchem onder de loep nemen en direct ideeën aandragen over hoe de veiligheid verbeterd zou kunnen worden. De werksessie wordt afgesloten middels een paneldiscussie die plaats zal vinden tussen wethouder Van der Meijs, de ANWB, de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland.

Ook meedenken?
Ook inwoners van Doetinchem kunnen meedenken over hoe de verkeerssituatie in Doetinchem veiliger zou kunnen. Tot woensdag 25 november is er de mogelijkheid om de verkeersveiligheidenquête in te vullen op http://verkeersveilig.doetinchem.nl waarmee ook nog eens leuke prijzen te winnen zijn. Op de genoemde website kunnen tevens verkeersonveilige plekken worden aangegeven op een digitale kaart. Dat is uniek, want slechts enkele gemeenten zetten dit instrument in.