Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 10 november 2009

Blaaassss in Concertgebouw: voor Kinderen met een verstandelijke handicap

Kinderen met een verstandelijke handicap sluiten deze week een project over blaasinstrumenten en klassieke muziek af met een voorstelling door het NedPhO GO! Blaaskwintet in het Concertgebouw. Er worden werken van Kagel, Hindemith, Milhaud, Ibert en de Groot gespeeld.

'Hai, ik ben Remko en speel fagot'. Zo stelt iedere musicus zich apart op de dvd voor. De kinderen van dagverblijven van Cordaan hebben de afgelopen weken gewerkt met een speciaal ontwikkelde dvd en lespakket. Hierop maken ze kennis met de muziek uit de voorstelling, de musici en hun instrumenten. Daarnaast worden de kinderen gestimuleerd net als de musici te dirigeren, slapen, marcheren of bellen te blazen op de muziek.

De dvd, lespakket en bezoeken van de NedPhO musici dienen als voorbereiding op het concert Blaassss in de Koorzaal van het Concertgebouw. Met deze voorstelling hopen wij de oren van de kinderen voor de muziek te openen door herhaling van muziek en bijbehorende bewegingen. Tijdens de voorstelling mogen de kinderen meedoen op de onderdelen die zij kennen van de dvd.

Blaassss is geregisseerd door Bart Oomen en vindt plaats op 11 november om 10.00 uur en 13 november om 10.00 en 12.00 uur in de Koorzaal van het Concertgebouw. Het Blaaskwintet bestaat uit leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest: Remko Edelaar (fagot), Rick Huls (klarinet), Fokke van Heel (hoorn), Léon Bosch (fluit) en Toon Duurville (hobo).

Blaasss is een initiatief van het Concertgebouw en NedPhO GO! in samenwerking met Cordaan. Beide partijen willen klassieke muziek toegankelijk maken voor een breed publiek door o.a. het aanbieden van speciaal ontwikkelde programma's voor uiteenlopende doelgroepen. Het concert is mede mogelijk gemaakt door Gepkeline fonds.

hoofdbegunstiger NedPhO GO! Begunstiger van de Concerten in de Wijk