Provincie Utrecht

Provincie trekt banden aan met Japanse bedrijven

10-11-2009 -

De provincie Utrecht heeft tijdens een acquisitiereis in september jl. naar het land van de Rijzende Zon de contacten met Japanse bedrijven aangetrokken.

Uit het verslag van de reis, dat GS hebben vastgesteld, blijkt dat de Japanse investeerders over de gehele linie tevreden zijn over hun vestigingen in de provincie Utrecht. De contacten hebben ook veel bruikbare informatie opgeleverd, die het mogelijk maakt voor de provincie om aan te sluiten op de toekomstplannen van de Japanse vestigingen in Utrecht.

De acquisitiereis werd gemaakt van 10 tot 20 september. De provinciale delegatie bestond uit de commissaris van de Koningin R. Robbertsen, gedeputeerde Ekkers, een acquisitiemedewerker van de provincie en het hoofd Internationale Zaken. Op het programma stonden bezoeken aan Furukawa, SOC Corporation, Yokogawa en Fujitsu. De provincie heeft de reis ook gebruikt om de contacten te versterken tussen Kyushu Universiteit en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe digitale technieken bij medisch onderzoek.