Gemeente Ermelo


Bekendmaking vaststelling gewijzigde beleidsregels artikel 3.23 Wro - artikel 4.1.1 Bro

Per 1 juli 2008 is de Wet ruimtelijke ordening (Wro) in werking getreden. In artikel 3.23 van de Wro is geregeld dat het college van burgemeester en wethouders ontheffing kunnen verlenen voor verschillende categorieën bouwwerken zoals die zijn benoemd in het Besluit ruimtelijke ordening (Bro). In het Bro staan de maximale mogelijkheden vermeld. Dit wil echter niet zeggen dat die maximale mogelijkheden in alle gevallen moet worden toegepast. Om deze reden heeft het college op 7 oktober 2008 beleidsregels vastgesteld in welke situaties en in welke mate de ontheffing kan worden toegepast.

Inmiddels heeft een eerste evaluatie van deze beleidsregels plaatsgevonden. Daarnaast is het afgelopen jaar het Bro enigszins aangepast.

Om de beleidsregels actueel te houden zijn de wetswijzigingen alsook de uitkomsten van de evaluatie doorvertaald in de beleidsregels. Het college van burgemeester en wethouders hebben de gewijzigde beleidsregels vastgesteld.

De gewijzigde beleidsregels treden daags na deze publicatie in werking. De beleidsregels kunt u hier downloaden of inzien in het gemeentehuis, bij de afdeling Publiekszaken, op werkdagen van 08.30 - 12.15 uur.