Ingezonden persbericht



Amsterdam, 11 november 2009

Martien Kuitenbrouwer gekozen tot lijsttrekker PvdA West

Martien Kuitenbrouwer is gekozen om voor de Partij van de Arbeid in Amsterdam West de lijst aan te voeren voor de stadsdeelraadverkiezingen van 3 maart 2010. De leden van de afdeling Amsterdam West kozen haar in een rechtstreekse ledenraadpleging. De leden hebben de lijsttrekker gekozen uit drie kandidaten; haar tegenkandidaten Fouad Sidali en Ab Cherribi feliciteren Martien met haar overwinning.

Met Martien Kuitenbrouwer heeft de PvdA in West een aansprekende lijsttrekker binnengehaald met een sterke visie op de grote thema's voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zoals veiligheid, kwaliteit van onderwijs, bestrijden van armoede en werkloosheid en binding in de buurt. Kuitenbrouwer: "De grootste opgave voor de PvdA in West is het verbinden van al de verschillende groepen die wonen en werken in West. Bruggen slaan tussen kansarmen en kansrijken." Martien Kuitenbrouwer is momenteel voorzitter van het Dagelijks Bestuur in stadsdeel Westerpark.

De uitslag van de stemming is als volgt. De opkomst was 26,4 %; dat betekent dat in totaal 200 leden hun stem hebben uitgebracht. Martien Kuitenbrouwer heeft in de eerste stemronde 52,6 % van de stemmen gehaald, tegen 26,8 % voor Ab Cherribi en 20,6 % voor Fouad Sidali. De stemmen werden uitgebracht volgens het zogeheten "alternative vote" systeem. Dit houdt in dat leden de kandidaten naar voorkeur hebben gerangschikt. Zodoende kan indien nodig een tweede ronde worden gehouden, zonder dat leden opnieuw een stembiljet hoeven in te vullen. Dit bleek echter niet nodig.

Aanstaande vrijdag 13 november is er de mogelijkheid om nader kennis te maken met de nieuwe lijsttrekker. Zij zal dan om 20.00 uur de feestelijke opening verrichten van het nieuwe campagnekantoor van de PvdA Amsterdam West op de Jan Evertsenstraat 99.

Op 3 december houdt de afdeling een ledenvergadering waarop het verkiezingsprogramma wordt vastgesteld. Enkele dagen later, op 7 december, stelt de afdeling de rest van de kandidatenlijst samen.