Gemeente Oirschot

Samenvatting raadsbijeenkomst

Samenvatting opiniërende raadsbijeenkomst van dinsdag 3 november 2009 over het archeologiebeleid en de erfgoedkaart in de Kempengemeenten.

Â

Mening van:

Dorpsvisie

Geen oordeel over scenario 3. Straks moeten we kiezen en dan komen de kosten in beeld. Verzoek om dan naast scenario 3 een alternatief te zetten, elk met zijn voor- en nadelen. Vraagt wie bevoegd gezag is bij beschermde dorpsgezichten.

CDA

Kiest niet uit de scenarioâs. Vraagt naar visie over planschade in het kader van de archeologie.

PvdA

Alles wijst erop dat al voor scenario 3 is gekozen. Vraag is wat de vervolgstappen zijn.

DGM

Maakt geen keuze uit de scenarioâs. Vraagt meer helderheid over de keuze-mogelijkheden.

VVD

Maakt geen keuze uit de scenarioâs. Vraagt om beschikbaarstelling van de presentatie (welke wordt toegezegd).

Heijden/Maas

Als monument in het groen moet Oirschot hier helemaal achter staan. Onderzoek doen in Kempenverband. Know how SRE en Eindhoven gebruiken. Hobbymatige kennis erbij betrekken.

Â

Conclusie voorzitter:

Fracties staan wel achter de aanpak, maar spreken nu geen voorkeur uit voor een bepaald scenario. De keuzemogelijkheden moeten nader uitgewerkt worden en van een kostenplaatje voorzien, waarna de raad een besluit over de scenarioâs neemt.

Â

Afspraken/verdere procedure:

De inventarisatie van alle relevantie informatie wordt verder afgewerkt. Op basis van de concept-erfgoedkaart en het concept-beleid stellen B&W een beleidsstuk op waarin keuzemogelijkheden worden opgenomen met voor- en nadelen ervan en een kostenplaatje. Het beleidsstuk wordt aan de raad voorgelegd.

Â