Gemeente Eijsden

Gemeente stelt automatische externe defibrillatoren (AED's) beschikbaar.

Op dinsdag 10 november jongstleden heeft burgemeester Pelzer tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal gratis automatische defibrillatoren beschikbaar gesteld en uitgereikt aan de voetbalverenigingen RKVV Oranje Boys, VV Eijsden, VV SCG en VV SVME, alsmede aan Tennisvereniging Eijsden, Tennisclub Groeselt, EHBO vereniging Gronsveld en Heton Accommodatiebeheer.

Aanleiding voor deze uitreiking was de tijdens de raadpleging van het maatschappelijk middenveld in het kader van de visie 2025 kenbaar gemaakte wens automatische defibrillatoren te plaatsen in gemeentelijke sportaccommodaties. Deze wens is door de raad gehonoreerd.

De defibrillatoren zijn beschikbaar gesteld onder strikte voorwaarden, te weten het onder eigen verantwoordelijkheid en op eigen kosten zorgdragen voor scholing en bijscholing en de noodzakelijke regelmatige vervanging van materialen. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in een gebruikersovereenkomst die is ondertekend voor ontvangst van de automatische defibrillator